Prachtige feelgood!

Loraines books Loraines books
29 mrt 2022

Meteen toen ik de prachtige cover zag van ‘Door jouw ogen’ van Nicole Deese wist ik dat ik hem moest lezen. De cover maakte mij meteen nieuwsgierig, de flaptekst gaf de doorslag. Ik vond het meteen interessant klinken en was heel benieuwd naar het verhaal.

Molly McKenzie is een populaire beauty-influencer. Door haar sprankelende persoonlijkheid en goede advies heeft ze vele volgers gekregen op haar sociale media. Als ze de kans krijgt om een make-overprogramma te presenteren zegt ze natuurlijk geen nee. Om de doelgroep beter te leren kennen draait Molly mee met een zomerclub voor jongeren uit de pleegzorg. Hier komt ze zichzelf tegen, vooral omdat Silas Wittaker, medeorganisator, haar constant uitdaagt.
Molly dacht te weten wat belangrijk was in haar leven, maar door haar groeiende band met de jongeren begint ze daaraan te twijfelen.

In het begin had ik wat moeite om in het verhaal te komen. Nicole Deese heeft een erg uitgebreide schrijfstijl. Dit haalde in het begin een beetje de vaart uit het verhaal. Ze is dan zo bezig met het omschrijven van de omgeving en de situaties dat de karakters van de personages een beetje uit het oog verloren worden. Je hebt dan wel een gevoel bij de omgeving, maar niet bij de personages.

Hoewel ze gedurende het boek zo gedetailleerd blijft, heeft ze dan wel meer oog voor de karakters van de personages. Je leert de personages dan ook gaandeweg het boek beter kennen, ze laten dan meer van hun karakter zien.

De wisselde perspectieven zorgde voor een mooie dynamiek in het boek. Het boek werd afwisselend verteld vanuit het perspectief van de vrolijke Molly en het perspectief van de wat stugge Silas. Je ziet hierdoor hoe beiden in het leven staan en maakt hun groei als persoon van dichtbij mee.

Wat ik heel mooi aan het boek vind is dat het zoveel verschillende boodschappen met zich mee brengt. Het boek zet je wel even aan het denken, vooral over het gebruik van social media.

Ook het einde van het boek vond ik erg fijn. Er wordt rustig naar een einde toegewerkt en deze wordt gedetailleerd uitgewerkt. Het is niet abrupt. Alle verhaallijnen worden netjes afgesloten. Je blijft niet met vragen achter.

‘Door jouw ogen’ is niet de eerste christelijke roman die ik heb gelezen, maar wel absoluut een van de beste.

‘Door jouw ogen’ krijgt van mij dan ook ****.

Meer recensies van Loraines books