Sintel en As - Mara Li
Wat een fijn fantasyboek is dit! Ik zat er vrijwel in het begin gelijk goed in door de toenemende actie, de personages waren goed uitgediept en natuurlijk mocht een kleine romance niet ontbreken. De worldbuilding was interessant. Knap hoe Mara Li door middel van een toegankelijke schrijfstijl een eigen wereld voor zichzelf heeft gecreëerd; de ongebruikelijke en fictieve woorden maken het voor de lezer niet lastiger om de wereld voor zich te zien. De stijl en het verhaal deden mij denken aan de boeken van Leigh Bardugo en S.A. Chakraborty; die fans zullen dit dan ook een fijn boek vinden.
Nog niet eerder las ik een boek van Mara Li, maar deze heeft mij absoluut nieuwsgierig gemaakt. Li biedt de lezer een fijne afwisseling tussen informatie, dialogen en verrassende gebeurtenissen waardoor de hoofdstukken gemakkelijk weglezen. Ik heb gelijk ook enkele andere titels van Mara als ebook gekocht, omdat ik benieuwd ben naar haar eerdere werk. Ik hoop dan ook dat het vervolg snel verschijnt, want de gebeurtenissen op het einde van dit boek doet ons snakken naar meer. Heerlijk!