Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Genieten!

Een heerlijk voorleesboek, perfect om samen te lezen met je kleintje! (of je neefjes of nichtjes of andere kleine vriendjes…)
10 kleine uiltjes willen niet naar bed is een interactief voorleesboek vol met mooie prenten en korte teksten. Dit boek is een ideaal bedtijdritueel! Alle handelingen komen voorbij tijdens dit leuke verhaal. Denk maar aan zingen, tanden (snaveltjes) poetsen, nog even knuffelen en ga zo maar door.

Het leuke verhaaltje is geschreven Katja Alves en is geheel op rijm, dat zorgt er vaak voor dat een kind na een paar keer samen lezen, sommige woordjes al met je mee kan zeggen. Ook mogen de kinderen echt mee doen, door bijvoorbeeld de uiltjes aan te wijzen, tegen de uiltjes te zeggen dat ze naar bed moeten of de uiltjes te zoeken als ze verstopt zijn.

De mooie illustraties zijn gemaakt door Andrea Stegmaier en zitten boordenvol leuke details. De platen zijn een feestje om samen te bekijken en steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. De uiltjes zijn allemaal uniek en hebben iets eigens. Dat is erg leuk. Ook verrassend is dat je het boek soms een kwartslag moet draaien omdat de prent dan twee bladzijden beslaat.

En natuurlijk, hoe kan het ook anders, gaan deze uiltjes niet zomaar meteen braaf naar bed, maar gebeurt er nog van alles voordat ze uiteindelijk in hun nestjes liggen. Een verhaal om samen te lezen en er samen van te genieten.

Op de cover, die nachtblauw is, schitteren de maan en de sterren in prachtig goud. Echt een lust voor het oog!
Was jij nog op zoek naar een leuk voorleesboek voor het slapengaan, of zoek je nog een mooi cadeau voor een kleintje? Dan is 10 kleine uiltjes willen niet naar bed echt een aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Love_books_like_manon_neke

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.