Wij zijn fan van Ninja Kid!
Hier thuis zijn wij do op de boeken van Ninja Kid. De meest onmogelijke dingen worden mogelijk en daarom genieten wij zo van deze fantasierijke verhalen vol toffe illustraties!
In dit zevende deel van Ninja Kid, ‘Alles komt tot leven’ , probeert Nelson nog steeds zijn vader te bevrijden van Dr. Kramer. Dr. Kramer probeert al jaren iedereen uit Putdam te verjagen, maar daar steekt Ninja Kid samen met zijn vriend H Gast graag een stokje voor. Gelukkig zijn Sarah en Tiffany ook altijd in de buurt om een handje te helpen.
Deze keer doen ze mee aan een Wetenschapsdag wedstrijd voor de beste uitvinding. Maar helaas eet Kenny (die echt alles lust!) de uitvinding van Nelson op en besluit Nelson last minute de toffe nieuwe uitvinding van zijn oma mee te nemen. De levenshandschoen. Deze handschoen kan speelgoed tot leven wekken! Iedereen is jaloers op deze handschoen en als deze handschoen wordt gestolen is Putdam in gevaar. Een heel speelgoedleger verwoest te stad. Wat kunnen Ninja Kid en H Gast doen om ze te stoppen?
Ook dit deel is weer volop genieten. Een hilarisch verhaal vol gebeurtenissen die je je haast niet kunt voorstellen. Met lekker veel vaart glij je door het verhaal en de gave illustraties vol actie zorgen ervoor dat we een mooi beeld krijgen van het avontuur. Deze plaatjes vind je op elke bladzijde aangevuld met korte teksten die in afwisselende lettertypes gedrukt zijn.
Ninja Kid, alles komt tot leven is een verhaal bomvol humor en leuke vergelijkingen, waardoor we meerdere keren hardop hebben gelachten.
‘We zaten zo vol dat we als omgekeerde schildpadden op onze rug lagen.’
‘Ik zit voller dan de sokkenla van een duizendpoot.’
Ik snap meteen waarom deze serie zo geliefd is bij de jonge lezers. De verhalen zitten vol met actie, er gebeurt altijd iets spannends en je kan er enorm om lachen. Naast het toffe verhaal geniet je ook van de leuke illustraties en daarmee is Ninja Kid een groot succes! (en de link naar de serie boeken van Anh Do, Wolf Girl genaamd is ook erg leuk!)