De Ali B methode

Manon 13 december 2021
Naar mijn mening is dit boek een dikke aanrader. Voor mij is @alibspec altijd al een heerlijk positief persoon geweest, maar na het lezen van dit boek heb ik nog meer respect voor deze man gekregen.

Hoe hij situaties kan bekijken en ombuigen naar iets positiefs daar kunnen we nog veel van leren.

Wie kent Ali B nou niet? De bekende rapper, coach van de Voice, maar ook zeker als ondernemer. Hij neemt ons mee en geeft ons een kijkje in zijn leven, en hoe hij gegroeid is tot de persoon die hij nu is. En nee dat is niet altijd de makkelijkste weg geweest.

Het boek springt er meteen al uit, Ali B lacht ons toe en de knal rode letters liegen er niet om. Dit is de methode die je zoekt! Ook de inhoud van De Ali B methode is aantrekkelijk. Kleur, knallende teksten en een lettertype waarbij je je bril nodig hebt. Heerlijk! Het boek is vooral heel praktisch, tips afgewisseld met levenslessen en korte anekdotes van Ali zelf. 12 lessen zorgden ervoor dat Ali een succesvol mens en ondernemer is geworden en hij deelt graag met ons hoe hij dat ten uitvoer heeft gebracht.

Zij directe taalgebruik is meteen herkenbaar en dat zorgt er voor dat wanneer je dit boek leest, je ook echt het gevoel hebt dat Ali dit verhaal aan je vertelt. Je voelt je bijna echt gecoacht door Ali himself. De qr codes die je door het gehele boek vindt brengen je naar coachingsfilmpjes en die brengen het boek tot leven. In interactie vlieg je door dit verhaal.

Je leest dat Ali zich ook heeft laten inspireren door anderen zoals Wim Hofman of Will Smith. Je bent student voor het leven, je leert nog elke dag. Anderen geven je inzichten waar je zelf weer sterker van wordt. En heb jij al eens gehoord van Meditatie Mocro, ja hoor Ali mediteert. Had jij dat verwacht? En al houden zijn vrienden hem daarmee voor de gek, dat kan hem niets schelen!

Zoals je kunt lezen achterop het boek vertelt Ali het op zijn manier; eerlijk, grappig en inspirerend en eerlijk gezegd kan ik er geen andere woorden voor vinden! Jeetje wat een power heeft deze man!

Meer recensies van Manon