De gevangene van Pandoria
Soul Riders, de gevangene van Pandoria is het 2e deel in deze reeks en is het vervolg op Verraad op Jorvik.
Deze boeken zijn gebaseerd op een online paardengame genaamd Star Stable, deze game is bekend over de gehele wereld en er zijn miljoenen spelers. De boeken van Star stable zijn erg geliefd onder jongens en meiden die wel houden van wat avontuur en spanning.
Ook deze keer is de spanning weer goed aanwezig. Het boek start met een gedetailleerde plattegrond van Zuidwest Jorvik. Deze plattegrond geeft meteen een mooi beeld van de omgeving waarin het boek zich afspeelt. Daarna gaan we evetijd en lezen we over het Verloren zusterschap. 4 meiden maakten een buitenrit, maar slechts 3 van hen kwamen weer thuis…
Je nieuwsgierigheid is meteen gewekt. Maar wat heeft dat zusterschap te maken met Anne die vastzit in Pandoria? En kunnen de andere Soulriders Anne helpen?
De gevangene van Pandoria is vooral een spannend boek, maar de thema’s verdriet en vriendschap, en uiteraard paarden staan ook centraal. Mooi hoe het verhaal dit allemaal samenbrengt.
Helena Dahlgren heeft beeldende schrijfstijl.
‘Het was een prachtige nacht, een magische Jorvik-nacht. De duisternis spreidde haar zachte deken uit over de stal en het hele eiland. ’
Je merkt daardoor ook meteen dat het niveau van de teksten 10+ is en de jeugdige vlotte lezer zeker aan zullen spreken. De afwisseling in tijd maakt het verhaal extra spannend en geeft ons steeds nieuwe informatie.
Na het lezen van dit 2e deel kunnen we niet wachten op het laatste deel van deze Soul Riders trilogie. Soul riders, de gevangene van Pandoria was wederom een spannend avontuur, wat je naar het puntje van je stoel trekt en waarvan je steeds maar blijft hopen dat het goed afloopt.
Houdt jouw tiener van paarden en is hij of zij niet bang voor spanning en avontuur? Dan is dit boek een dikke aanrader!