De studente

Manon Manon
12 mrt 2022

Mijn verwachtingen waren hoog omdat ik altijd echt kon genieten van boeken van Gerritsen. Toch moest ik er deze keer even in komen.

Wanneer Taryn dood gevonden word, staat rechercheur Frankie Loomis voor een groot vraagteken. Was dit wel zelfdoding zoals er gesuggereerd wordt? Frankie twijfelt of zij wel zelf van het balkon gesprongen is wanneer ze, na onderzoek, ook nog zwanger blijkt te zijn, wordt die vraag alleen maar groter.

Taryn is een knappe studente en nadat ze in de steek gelaten wordt door haar jeugdliefde Liam richt ze zich volledig op haar studie. Haar favoriete docent Jack Dorian geeft les in klassieke liefdesdrama’s en ziet al snel hoe geïnteresseerd Taryn is. Maar dat is ze niet alleen in zijn lessen….

Het verhaal wordt verteld in twee tijdlijnen, we lezen over ervoor en erna. De stukken erna konden mij meer pakken dan de stukken er voor. Daar was een langzame opbouw in hoe de levens van Jack en Taryn verbonden raken. We krijgen een kijkje in de colleges en daar had voor mij meer vaart in mogen zitten.

Wel is duidelijk dat Gerritsen weet waarover ze schrijft en neemt ons meer in veel details. Omdat we lezen vanuit drie perspectieven krijgt het verhaal een compleet beeld en zeker het gedeelte vanuit rechercheur Frankie maakte het verhaal spannend. Doordat het verhaal tussen Taryn en Jack voor mij meer voelde als een liefdesverhaal en doordat ik al snel doorhad wie de dader was is de Studente wat mij betreft een zachte thriller.

Ondanks dat heeft het verhaal met toch weten te pakken, en kon ik het moeilijk wegleggen tot het einde. Mocht je houden van een liefdesdrama met een soft thriller element dan is de Studente zeker een aanrader voor jou!

Meer recensies van Manon