Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een pareltje! de liefde voor boeken is voelbaar!

was?

De verborgen Boekwinkel is een pareltje. Zonder de leuke leesclub van Ilona van als Amsterdam zou ik dit boek misschien niet zo snel opgepakt hebben, maar wat ben ik blij dat ik het gelezen hebt. En zelfs het beetje magie wat in het boek naar voren komt heeft me betoverd en dat terwijl ik helemaal niet zo van bv Fantasy ben of zo.

Het verhaal speelt zich af in 2 tijdlijnen. In 1921 ontvlucht Opaline aan een gedwongen huwelijk. Na een avontuurlijke reis belandt ze in Dublin waar ze haar eigen boekhandel start en ze zich thuis voelt. 100 jaar later moet Martha ook vluchten, maar dan voor haar gewelddadige partner. Ze trekt in bij mevrouw Bowden en werkt voor haar in het huishouden. Ze leert Henry kennen die op zoek is naar een verloren manuscript in een boekwinkel die nergens te vinden is. Samen gaan ze op onderzoek uit. Wat zullen zij ontdekken?

Deze sterke vrouwen krijgen heel wat op hun bordje en moeten vechten om hun eigen toekomst te kiezen. Opaline is een echte feministe en Martha is een moedig personage. Toch heeft al snel de bijzondere madame Bowden mijn hart gewonnen. Het mysterieuze maakte dat ik nieuwsgierig naar haar was.

Doordat de hoofdstukken verteld worden vanuit de perspectieven van Opaline, Martha en Henry maak je steeds tijdsprongen en stap je steeds verder in de levens van deze drie. Hun liefde voor verhalen, boeken en auteurs druipt van de bladzijden. Bekende namen komen voorbij zoals Jane Austin, Hemingway en Emily Brontë. Maar ook bekende titels en bestaande boekhandels. Een echt genot als fervent lezer. (zeker als je van klassiekers houdt)

Hoe de verhaallijnen samen komen, de sfeer en het neerzetten van ijzersterke karakters zijn het bewijs dat Evie Woods een knap staaltje schrijfwerk heeft geleverd. Dit boek is niet weg te leggen, het betoverd je een beetje en de personages gaan in je hart zitten.

In De verborgen boekwinkel is de liefde voor boeken op elke pagina voelbaar. Ik had dit niet willen missen!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Love_books_like_manon_neke

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?