Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een lekker verhaal vol liefde, hoop en vriendschappen. Genoten!

Na het lezen van het eerste deel in deze serie over de Beck zussen, keek ik erg uit naar dit deel. Waar we in Wind in de Zeilen het verhaal van Anna mochten lezen en wel al kennis maakte met Rachel, staat dit boek, Eiland in zicht, helemaal in het teken van Rachel. De chaotische zus.

Even had ik verwacht dat we weer zouden gaan zeilen, maar deze keer komt er nauwelijks een zeilboot te pas aan het verhaal.

De alleenstaande moeder Rachel neemt de volledige zorg van haar dochtertje Maisie op zich omdat haar vader de verantwoordelijkheid niet neemt. Ze woont bij haar moeder en probeert alle ballen hoog te houden, maar als ze wordt ontslagen door iets wat ze niet gedaan heeft, neemt ze een rigoureus besluit. Ze verhuist naar Kelleys Island, ver van huis, om daar te gaan werken in een brouwerij hotel. Dit hotel is nog verre van af en Rachel krijgt de kans het mee op te bouwen. En dat allemaal met de bijzonder knappe, maar teruggetrokken Mason. Gaat het haar lukken een nieuwe start te maken? Of lijkt het haar niet gegund?

Dit tweede deel, wat ook prima los te lezen is, voelt als een echte feelgood. De karakters zijn fijn neergezet, en je leert ze steeds beter kennen. Rachel groeit tijdens het verhaal tot een zelfstandige vrouw die weet wat goed is voor haar en haar dochter. Dat is zo knap! Ook ontdekken we het verleden wat Mason met zich meedraagt en leren we de lieve bewoners van het eiland kennen. Wat een fijne mensen!

De schrijfstijl van Trish doller is vlot en je leest makkelijk weg in het verhaal. De sfeer van het eiland wordt mooi omschreven. De opbouw in het verhaal is fijn en de gevoelens voor Mason, die eigenlijk voelbaar waren vanaf hun ontmoeting, groeien voelbaar tijdens het verhaal.

Zonder grote plottwists of heftige gebeurtenissen is Eiland in zicht een lekker verhaal vol liefde, hoop en vriendschappen. Ik heb er weer heel erg van genoten!

En die cover he?!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Love_books_like_manon_neke

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?