Daar waren heden en verleden samen komen....

Manon Manon
23 mrt 2023

Het huis op nummer 7 is een verhaal wat het verleden en het heden samen brengt door het verhaal te vertellen van Beck, een politieagente. Wanneer zij een prachtig huis erft van iemand die ze zich niet meer herinnert staat ze voor een groot vraagstuk. Waarom is dit prachtige huis nu van haar? Beck herinnert zich na de dood van haar vader niets meer van de periode daarvoor. Ook Bruno kan ze zich niet meer herinneren, maar Bruno weet nog heel goed wie Beck is, zijn jeugdliefde.

Beck erft het huis van Everleigh, die zelf ook geen makkelijk leven had. Nadat haar man omkwam bij een grote tornado, was ze in de rouw, en leefde ze teruggetrokken. Totdat Everleigh Don tegenkomt, en hij haar laat zien en voelen dat ze de moeite waard is. Samen trekken ze in op Memorylane nummer 7, waar het verleden en de toekomst samenkomt.

In dit ontzettend mooie verhaal staan herinneringen centraal. Herinneringen en het verlies daarvan zorgen voor de band tussen Everleigh en Beck. Het geloof in God is voor beiden belangrijk en daarin vinden zij steun. Rachel Hauck heeft twee sterke en hartverwarmende personages beschreven en de liefde die ze met zich meedragen is voelbaar op elke pagina. Ook Don en Bruno zijn liefdevolle karakters en weten hoe ze een van een vrouw moeten houden.

De schrijfstijl van Hauck zorgt ervoor dat je je onderdeel voelt van het verhaal. De afwisseling tussen heden en verleden, maar ook in de personages houdt de vaart in het verhaal en zorgt er voor dat je nieuwsgierig blijft. Puzzelstukjes die je aan het begin nog niet kunt plaatsen, vallen langzamerhand op hun plek en op het eind komen de verhaallijnen op een prachtige manier samen.

Met lichtelijk natte ogen heb ik de laatste bladzijdes gelezen en kan ik alleen maar zuchten nu het boek uit is. Ik kan niets anders zeggen, dan dat ik enorm genoten heb van Het huis op nummer 7.

Meer recensies van Manon