Dogman Moeders mooiste
Lees jij wel eens graphic novels?
Hier zijn ze er helemaal gek op. Onze Rens is vanaf het begin al fan van de boeken van Dog Man en ook de kinderen uit mijn klas vinden ze geweldig. De illustraties die het verhaal ondersteunen, de vormgeving en de manier waarop de tekst wordt weergegeven is aantrekkelijk voor de jonge lezer!
Dog Man Moeders mooiste is alweer het tiende deel van deze serie en Dav Pilkey heeft er weer een fantasierijk verhaal van gemaakt met veel humor. De kleurrijke tekeningen spatten haast van de pagina’s en maken het weer een feestje om dit boek te lezen.
Dit keer is Dog Man gewond en we ontdekken met een special effect hoe dat gekomen is, namelijk met de Omsla-no-scoop. (je moet dit zelf maar ontdekken!) Omdat hij gewond is en niet van de wond af kan blijven moet Dogman nu een kraag dragen, en daar is hij niet zo blij mee. Kleine Karel heeft een idee en maakt een geweldige vervanging voor de kap. Intussen in de Kattenbak wordt een ontsnapping gepland, en moet Dogman terug naar het ziekenhuis, en krijgen we antwoord op de vraag hoe Karel de gemeenste kat van de wereld werd? Kruip snel in dit boek!
De schrijfstijl is laagdrempelig. De teksten bestaan uit korte zinnen en er zit veel vaart in het verhaal. In de tekst en de illustraties gebeurt van alles en ook grapjes en weetjes komen in overvloed langs. De tekentips achterin het boek zijn altijd een groot succes!
Zodra het boek binnen was zijn we begonnen met lezen en net als anders vlogen we door het verhaal. De vertaling is weer subliem en de woordgrappen zijn weer hilarisch. Dog Man lees je met een lach op je gezicht. De combinatie tussen striptekeningen en tekst zijn pakkend en zorgen voor een groot leesplezier. Dog Man wordt altijd vol enthousiasme ontvangen en we kijken alweer uit naar het nieuwe boek.
Dog Man Moeders mooiste is weer een feest om te lezen, wij kunnen haast niet wachten op het nieuwe boek!