Wat houdt liefde in, wanneer het lastig te begrijpen is?

Manon Manon
4 mrt 2022

“Wat houdt liefde in, wanneer het lastig te begrijpen is?”

Toen ik eind juni de laatste blz las van Zolang je van me houdt, kon ik al niet meer wachten op het tweede deel. Ik was gaan houden van Sasha en Daniel en had zo met ze te doen. Ik wilde zo graag weten hoe het verder met ze zou gaan.

In deel 2 stap je meteen weer midden in het verhaal. Vanaf de 1e blz voelt het als thuiskomen en voel je je weer deel van Sasha en Daniels leven. Maar dat het niet lekker loopt is direct voelbaar. Wanneer Sasha dan ook nog haar moeder bewusteloos aantreft weet ze niet bij wie ze terecht kan. Gelukkig is Daniel haar rots in de branding, maar zijn ze er wel al klaar voor dichter bij elkaar te komen? Het is niet makkelijk en angsten moeten overwonnen worden. Gaat het ze lukken om hier samen door heen te komen?

Daar waar ik de vorige keer schreef dat Zolang je van me houdt een ‘rollercoaster van gevoelens, gedachten en liefde’ was, kan ik dit keer niet anders zeggen. Jeetje wat kan @suzannevbilderbeek de sfeer in een boek goed neerzetten De emotie van beide personages is voelbaar aanwezig, je voelt frustratie, verdriet, onzekerheid, en liefde. Je voelt de aantrekkingskracht tussen Sasha en Daniel maar ook wat er tussen die twee in staat. Overwint de liefde?

De schrijfstijl van Suzanne is vlot en direct. Dialogen zijn realistisch beschreven en er zit vaart in het verhaal. Ook de liefde van Sasha voor haar moeder en het contact tussen Sasha en haar vrienden Shawn en Milan is zo mooi neergezet. Je leest het verhaal vanuit 2 perspectieven en dat zorgt er voor dat ook de struggles van Daniel maar ook de warmte die hij vanuit zijn gezin krijgt goed belicht worden. Dat maakt het verhaal compleet. Voor je het weet ben je aan het einde van het boek, en eigenlijk wil je dat helemaal niet… Gelukkig eindigt het boek met een epiloog en dat verklaart nog het een en ander, maar toch…. Ik wil nog helemaal geen afscheid nemen van deze hoofdpersonen.

Zoals Suzanne aan het einde schrijft: Aan alle leuke dingen komt een eind, maarrr gelukkig lees ik dat er nog een novelle aankomt over wat er na de epiloog gebeurt. Zo fijn, want ik was er nog niet aan toe om Daniel en Sasha los te laten.

Meer recensies van Manon