Advertentie

Wanneer het lijk van een tiener uit de branding voor de kust van Sussex wordt gedregd, blijken er enkele organen uit het lichaam te zijn verdwenen. Spoedig erna spoelen er nog twee doden aan.
Als de vijftienjarige Caitlin Beckett niet heel snel een nieuwe lever krijgt, is ze ten dode opgeschreven. Wanneer het ernaar uitziet dat de gezondheidszorg niet op tijd iets voor haar kan betekenen, raakt haar moeder Lynn in paniek en zoekt radeloos haar toevlucht tot het internet. Ze ontdekt een handelaar op de zwarte markt die voor een lever kan zorgen, maar de prijs die ze ervoor moet betalen is wel erg hoog? Caitlins toestand verslechtert echter met het uur, dus haast is geboden.
Het zit inspecteur Roy Grace eindelijk eens mee: hij heeft een nieuwe vriendin en ook in zijn werk gaat alles voor de wind. Deze zaak raakt hem echter meer dan hem lief is. Tijdens zijn speurtocht naar de aangespoelde lichamen komt hij op het spoor van een groep mensensmokkelaars uit Oost-Europa. Terwijl zijn team en hij koortsachtig trachten te voorkomen dat er nieuwe slachtoffers vallen, probeert een wanhopige moeder koste wat het kost het leven van haar kind te redden.

Wat een verademing dat Roy dan nu eindelijk zijn leven op lijkt te pakken na de verdwijning van Sandy. Hij kiest voor Cleo en dat werd tijd ook. Even dacht ik dat Sandy wederom een rol in dit boek ging spelen, maar gelukkig liet de schrijver haar voorbij gaan. Goede keuze, houden zo!
Het verhaal zelf zit prima in elkaar met verschillende verhaallijnen die netjes bij elkaar komen. Allemaal niet heel origineel en zelfs een tikkeltje voorspelbaar. Wat dit boek dan toch spannend maakt, is waarschijnlijk de wanhoop van moeder Lynn en de manier waarop deze beschreven wordt. Dat grijpt je wel naar de keel. Hoe ver gaat ze om haar dochter te redden en tegen welke prijs?

Reacties op: Ten dode opgeschreven

196
Ten dode opgeschreven - Peter James
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker