Leuk samenleesboek!
olgens mij kun je er haast niet meer omheen. De Zoete Zusjes zijn Saar en Janna, twee zusjes die bekend zijn geworden via hun populaire YouTube-kanaal. Ze maken leuke filmpjes over allerlei dingen, liedjes en challenges. Hun moeder, Hanneke de Zoete, schrijft daarnaast de kinderboeken over de Zoete Zusjes, die heel populair zijn bij jonge lezers.
En nu is er zelfs een samenleesboek verschenen. Van @uitgeverijzwijsen mocht ik een exemplaar ontvangen en ik ben meteen enthousiast. Dit boekje straalt zoveel vrolijkheid uit.
Een kus voor mijn zus is een boek voor kleuters die zelf willen lezen. Op de pagina’s aan de rechterkant vind je woordpagina’s die een beginnende lezer zelf kan lezen. Op de linkerpagina vind je een tekst die je kunt voorlezen. Je leest dus om de beurt een stukje, leuk en leerzaam tegelijk. En je geniet ook nog eens van een leuk verhaaltje.
Korte zinnen met herkenbare woorden en kleurrijke illustraties die de teksten aanvullen. Een lekker verhaaltje over de twee zussen en alles wat ze samen doen, spelletjes, slijm maken of moppen vertellen, ze vervelen zich geen moment.
De opbouw van het boekje is perfect, het samen lezen zorgt ervoor dat het een leuke ervaring is om samen dit verhaal te lezen. Zeker als je kind ook nog eens een echte fan is van de Zoete Zusjes dan is dit boekje helemaal smullen!
Ik hou van samenleesboeken en hoe leuk is het nu dat er speciaal een boek is voor de jongste lezers en helemaal actueel.