Perfecte feelgood!

Manon Manon
16 mrt 2025

Een originele feelgood met een mooie boodschap. Een verhaal wat er voor zorgde dat ik het uitlas met een brok in m’n keel en dat het nog eens voor mij bevestigde; de jungle is niks voor mij!

Babs is een succesvol auteur van een reeks feelgoods. Haar boeken worden altijd goed gelezen en ze levert met trots haar nieuwe manuscript in. Helaas vindt Donna, haar uitgever het niet echt origineel en vindt ze dat Babs iets anders nodig heeft. Ze stuur haar daarom naar Bolivia op retraite om daar op zoek te gaan naar inspiratie en nieuwe inzichten.
Maar wanneer Babs arriveert blijkt deze reis geen spirituele luxe, maar mag ze back to basic, diep in de jungle. Is dat, of de mensen uit haar groep wat Babs nodig heeft?

In dit heerlijke verhaal zet Marijke Vos een sterk personage neer. Een vrouw vol twijfels, onzekerheden en weggestopt verdriet. Deze dingen zorgen voor een verhaal met een diepere laag, vol vriendschap en nieuwe inzichten.

Bestaat de perfecte man? Als Babs Marco voor het eerst ziet is hij precies wat zij altijd beschrijft in haar boeken en als hij dan ook nog eens de juiste dingen zegt, dan kan het niet anders dan dat ze de ware is tegen gekomen! Maar na heel wat dagen in de jungle, inzichten vanuit de mensen uit haar groep en het kijken naar jezelf zorgen er wel voor dat Babs er aan twijfelt.

‘Zo’n man bestaat niet in het echt, ze vinken nooit álle hokjes aan.’

Het is mooi hoe Marijke ons meeneemt in de jungle, het groen, de brulapen en het douchen met een emmer, je waant je echt even in Bolivia en ik kon me helemaal voorstellen dan Babs zich niet meteen op haar gemak voelde. Deze sfeer heeft de auteur zo goed neergezet waardoor je in gedachten aan kon sluiten bij de retraite.

De leukste personages komen voorbij, allemaal met hun eigen dingetjes die het verhaal compleet maken. Met humor, gevatte dialogen en scherpe opmerkingen is Het perfecte plaatje wat mij betreft de Perfecte feelgood. De ontwikkeling die Babs doormaakt door ook naar haar verleden en anderen te kijken is een prachtig verhaal wat me heeft ontroerd.

‘Soms moet je gek zijn om gelukkig te worden.’

Meer recensies van Manon