Gewoon echt heel leuk gedaan!
'Hé, Romy,' zei mijn moeder. .. Wat zou jij ervan vinden als wij naar Frankrijk zouden verhuizen?'
Je kent vast het programma Ik Vertrek wel.. heel leuk om vanaf de bank naar te kijken, maar als jouw ouders het ook ineens in hun bol krijgen en het jou zou kunnen overkomen wordt het tijd voor een plan. Een rampenplan.
Romy is een vrolijke meid van 12 jaar en ze woont met haar ouders en broertjes op een boot in Amsterdam. Ze houdt van de levendigheid van de stad, kletst graag met haar bff Meryem en heeft een crush op de stoere Aydan. Ze later schrijfster worden en houdt van avontuur, hoewel ze dan niet meteen denkt aan een verhuizing naar Frankrijk... Terwijl haar broertjes op surfkamp gaan tijdens de meivakantie, gaan haar ouders naar Frankrijk op huizenjacht. Romy gaat naar haar opa, dat stond al in de planning. Haar opa woont in het saaiste dorp van Nederland, Haren. Bij Groningen. Hij heeft daar een tankstation en Romy helpt hem daar altijd graag. Maar deze keer is het anders. anders omdat opa toch ineens wat ouder lijkt, wat vergeetachtig. Kan Romy haar opa helpen? En lukt het haar om te voorkomen dat ze naar Frankrijk gaan? Is haar rampenplan een goed plan of brengt het haar alleen maar in de problemen?
Gewoon echt heel leuk gedaan dit, voor meiden tussen de 10 en 14 jaar!