Keer terug naar de Wonderlijke wereld van Morrigan Crow!

MargreetNap 09 december 2025
Waar te beginnen met te vertellen over deze heerlijke serie, vol spanning, avontuur, fantastische personages, geweldige plekken en steengoed verhaal? Een verhaal dat je na laat denken over goed en kwaad, dat je laat zien dat er een verhaal achter een waarom kan zitten, een verhaal dat je meeneemt op een fantastisch mysterieus avontuur en dat mij raakte tussen alle Rook en Schaduw, Wonder en Spookpokken door.

Nevermoor kwam al weer heel wat jaren geleden voor het eerst uit. En wetende dat het een serie van negen boeken zou worden, raakte ik nieuwsgierig. En wat was het genieten; verdwijnen in een wereld die zo filmisch werd beschreven dat het leek alsof Nevermoor, alsof Morrigan Crow, Jupiter Noord en ook Hotel Decaleon echt waren. Meesterlijk geschreven las het zo lekker weg dat het even slikken was toen na het derde boek bleek dat de auteur, Jessica Townsend, ziek was en het echt even zou duren voordat het vierde boek zou verschijnen. Maar nu is het er. Het vierde boek. Zilverling. En voor ik wist zat ik (weer) enorm te genieten, kon ik (weer) niet stoppen met lezen en sloeg ik een paar dagen later met natte ogen het boek dicht. Hoe kon ik vergeten hoe goed Jessica kan schrijven, hoe geweldig de personages zijn en hoe fantastisch de wereld van Nevermoor is.

En dan heeft dit deel ook nog eens precies de ingrediënten waar ik zo van hou in een boek: een geheimzinnige familie die daar plots is, een moord waardoor je als lezer meegaat speuren en verdenken, en dan zijn er ook nog eens draken in dit deel. Doe daar een bijna veertienjarige Morrigan bij (yep, puberend en soms heerlijk eigenwijs en koppig), een Jupiter die wat steekjes laat vallen en een Ezra Windbuil die door iedereen veracht wordt maar de enige is die Morrigan kan helpen…
Heerlijk! Meer dan fantastisch! Ik heb zo genoten. Op naar boek vijf!

Een serie die ik dus van harte aanraad. Zo voor vanaf een jaar of negen, tien. En dan lekker meegroeien met Morrigan. Naast dat het enorm genieten is en steengoed in elkaar zit, bevatten de verhalen ook maatschappelijke thema’s (vriendschap, familie, uitsluiting, inclusiviteit, gedrag, groepsdynamiek) die je in je klas (middelbare school) zou kunnen bespreken. Maar bovenal, het is puur leesplezier.

Meer recensies van MargreetNap