verrassende spionagethriller
Het boek heeft een cover die eruit springt! Daarom alleen al was mijn nieuwsgierigheid gewekt.
Emma Makeapiece is een geheim agent die de opdracht heeft gekregen om Michael Primalov uit de handen van de Russische spionnen te houden en naar een onderduikadres te brengen. De opdracht leek makkelijk maar ontaarde in een heus kat-en muisspel tussen hen en de Russen.
De spannende race maakt dat je door het boek raast. Er gebeurt vanalles en het is vast een beetje onrealistisch maar past helemaal in het soort verhaal van de spionne die de vijand steeds net dat stapje voor is.
Tussen het rennen door, zijn er ook rustpunten als Emma terugdenkt aan haar verleden. Een verleden dat haar gemaakt heeft tot wie ze nu is. Ze is hard, gewiekst maar heeft ook een andere, zachtere kant, die ze diep verstopt heeft. Door die eigenschap heeft ze namelijk Michael kunnen overtuigen om te vluchten.
De beeldende schrijfstijl maakt dat het verhaal zich als een film voor je ogen afspeelt. Je ziet de twee als het ware door Londen rennen. Emma wordt heel goed uitgediept door de flashbacks naar het verleden en Michael vond ik zelf zo’n leuk personage dat je als lezer wenst dat hem niks zou overkomen.
Dit boek heeft me positief verrast en ik kijk dan ook uit naar een tweede deel in deze serie.