Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Marijke F Jansen (1986) is geboren in Dronten en schrijft al van jongs af aan. In 2012 werd ze tweede bij een de Dark romance schrijfwedstrijd van youngadults.nl. Naast young adult schrijft ze ook romantische/erotische verhalen (18+) onder de naam Lily Frank. Ze schrijft nu aan een serie: De sprookjesjager. In een land hier heel dichtbij (2020), is het tweede deel.

Na het eerste deel van De Sprookjesjager: Kort en gelukkig, is er nu een tweede deel, waarin de Hongaarse Orsolya de hoofdrol speelt. Ze komt uit een echte sprookjesfamilie en ze weten dat ze een reïncarnatie zijn van een sprookje en dat ze op zoek moeten naar hun eigen sprookje en naar hun -lang en gelukkig-. Maar het wordt hun niet gemakkelijk gemaakt, de sprookjesjager is naar hen op zoek en wil elk -lang en gelukkig- voorkomen. De oudste broer van Orsolya heeft dankzij een actie van de sprookjesjager zijn -lang en gelukkig- moment gemist. De familie besluit te verhuizen naar Nederland en daar anoniem verder te leven.

Maar dat valt niet mee voor Orsolya. Zij wil zingen! Ze heeft een geheim Youtube kanaal en post filmpjes van haar kunnen en dat blijft toch niet onopgemerkt. Ze mag in de schoolband en staat ineens in het middelpunt van de belangstelling. Zal de sprookjesjager haar hun vinden?

Het is een zeer origineel YA fantasy verhaal. Met thema’s als vluchteling zijn, gepest worden en muziek gecombineerd met sprookjes is het anders dan anders. Maar toch is Orsolya een gewone puber die naar school gaat en verliefd wil worden. Het is spannend, want wie kan ze vertrouwen? De sprookjesjager zelf krijgt ook de kans om van zich te laten horen, maar het blijft gokken wie hij nu precies is. Dat hij dicht bij Orsolya (Ursula heet ze in Nederland) komt is duidelijk, maar zal het hem lukken om haar -lang en gelukkig- te verpesten?

Het verhaal is goed geschreven. De personages gaan leven en zijn herkenbaar. Leuk is dat Marijke F Jansen heeft gekozen voor een muziekstijl van rock en opera en in het boek ook een band Nightwish gebruikt, die werkelijk bestaat. Even googelen is de moeite waard en geeft een extra dimensie aan het boek.

In een land hier heel dichtbij is een fijne en originele YA roman, een leuk tweede deel van een serie dat zeker vraagt om meer.

Reacties op: Bijzonder tweede deel van originele YA fantasy serie

12
In een land hier heel dichtbij - Marijke F. Jansen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken