Spannend tot het eind

Mariella 10 juni 2024
Nicolas Feuz is geboren in Neuchatel, deze regio staat in zijn boeken centraal.  Na zijn studie werkte Nicolas als onderzoeksrechter en officier van justitie. Zijn juridische activiteiten voert hij sinds een aantal jaren parttime uit. Zo heeft hij tijd om zich op het schrijven te concentreren. Van Feuz zijn in Zwitserland al 17 boeken uitgebracht.

De postzegel heeft sinds de eerste postzegel op een brief geplakt werd een grote ontwikkeling doorgemaakt. Daar komen nu op mensenhuid gedrukte zegels bij, de zegels van de postzegelverzamelaar.

De dubbele inleiding wordt gebruikt om 2 verhaallijnen te starten. In de eerste proloog wordt al duidelijk met wat voor gruwelijkheden we te maken hebben. De folteringen die een man in een kelder ergens in Zwitserland ondergaat zijn mensonterend.
In de tweede inleiding maken we kennis met Maxime Dutoit, een medewerker op het postpakkettensorteercentrum van Daillens. Degene die een pakket met de bijzondere postzegel in handen heeft. Het pakket begint t ontdooien in het postsorteercentrum, een bloederige substantie komt er uit.

Ana Bartomeu is inspecteur bij de politie. Ondanks dat ze over 2 dagen een operatie aan het hart krijgt, wordt ze door haar chef Gygli naar het postsorteercentrum gestuurd om het bloedende pakket te onderzoeken.
Wat ze in het pakket aantreffen overtreft ieders verwachting, in het ontdooide lichaamsdeel zit een nog een 'verrassing'. Ana beseft al gauw dat dit geen gewone zaak zal worden. Ze moet op zoek naar diegene die dit pakket verzonden heeft. De zoektocht laat haar langs meerdere postkantoren in Zwitserland en Frankrijk reizen.

Ook leren we Sam kennen. Hij groeit op bij zijn grootouders. Zijn vader kan na de dood van zijn moeder niet voor hem zorgen. Hij werkt bij de politie  als inspecteur en heeft onregelmatige werktijden. Sam wordt op school door klasgenoten gepest.
De inmiddels volwassen geworden Sam heeft een online relatie met Vera. Vera verdenkt hem er van dat hij haar stalkt. Haar nieuwe vriend, Yves Morin en collega van Ana, probeert haar zo veel mogelijk te beschermen. Daarbij schroomt hij niet middelen in te zetten die hij als agent tot zijn beschikking heeft.

Vera is een gescheiden vrouw. Tijdens haar huwelijk zat ze in een mentale gevangenis. Nu zit ze opgesloten in een kelder ergens in Zwitserland. Komt Ana op tijd om haar te redden? Om dat te weten te komen moet je het boek lezen.

Feuz zet de karakters zeer gedetailleerd neer. Zo kom je in korte tijd veel te weten over de hoofdrolspelers in dit boek. Daarnaast beschrijft hij op bijzonder kundige manier de gruwelijke daden van de postzegelverzamelaar. Het postsysteem van Zwitserland wordt uit de doeken gedaan. Wat maakt dat je als lezer ook voor je ziet hoe een pakket door het land gaat op weg naar de bestemming. Er zit zo veel spanning in het verhaal om je steeds verder te doen willen lezen.
Ondanks de gedetailleerde beschrijvingen, geeft Feuz weinig informatie weg. Daardoor blijf je tot het eind verrast over het plot.
Kortom een thriller die je doet huiveren. Een aanrader voor de liefhebers van Chris Carter en Helen Fields.

Meer recensies van Mariella