Tijdens het lezen van dit boek zit je constant op het puntje van je stoel.
Met het boek Verdwenen wordt auteur Willow Rose in Nederland geïntroduceerd en dat werd tijd.
In de USA zijn inmiddels al meer dan 80 boeken door haar uitgebracht. Willow Rose schrijft boeken in diverse genres, waaronder thrillers, romans en fantasy. Een ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zijn nagelbijtend goed en hebben plot twist die je niet aan ziet komen. Haar fans noemen haar Queen of plot twist.
We maken in dit eerste deel van de Florida crime kennis met rechercheur Bille Ann Wilde.
Na een lange periode van ziekte is Billie Ann weer aan t werk. Ze ontvangt een hartverscheurend telefoontje van Marissa dat haar vijf jaar oude dochter Emma verdwenen is. Billie Ann gaat stantepede naar Marissa toe. Tot haar verbazing is er geen foto, kleding of speelgoed van Emma te vinden.
Marissa weigert om iets te vertellen over het verleden. Wat het voor Billie Ann extra bemoeilijkt om onderzoek te doen.
Ondertussen tikt de tijd door en vallen er dodelijke slachtoffers. Wat is het verband tussen Marissa en de slachtoffers?
Dan komt Billie Ann tot de ontdekking dat er een verband is met een vermissingszaak van een aantal jaar geleden. De eerste zaak waar ze als rookie na haar opleiding aan gewerkt heeft. De vermissing is tot op heden nog steeds niet opgelost.
In een rap tempo maak je kennis met diverse karakters die in dit boek een hoofdrol spelen. Ieder hoofdstuk begint met de naam van de persoon waar vanuit geschreven wordt, zo ontstaan diverse verhaallijnen. Daarnaast zit in ieder hoofdstuk eeen cliffhanger. Dat maakt dat je het boek niet meer weg kan leggen.
De spanning wordt daardoor goed opgebouwd en houd je tot het laatst in zijn greep.
Verdwenen is de perfecte kennismaking met deze auteur. Ik kijk uit naar de volgende boeken in de serie.