Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een zomerse Roadtrip met de Romcomnibus

Stap in de Romcomnibus en geniet zo lang mogelijk van de negen verschillende verhalen tijdens je reis naar de eindbestemming, het dankwoord en daarmee het einde van het boek. Voor je het weet is de reis afgelopen en sla je het boek dicht. De Roadtrip met de Romcomnibus is een reis die je niet wilt missen!

De Romcomnibus is een verhalenbundel van 4 auteurs/creatievelingen en 5 prijswinnaars en het staat vol met negen heerlijke zomerse (korte) feelgood verhalen. De Romcomnibus is een bus waar je graag in wilt stappen met negen verschillende haltes. Elke halte heeft zijn eigen verhaal waarvan je in het zonnetje heerlijk kan genieten. Of het nu over minischaapjes, ijsjes, lekker eten, het strand, een boot, een datingbureau, knappe Schotten, Polaroidfoto’s of yoga festivals gaat, het is een garantie voor genieten.

Elk verhaal is anders, maar ze zijn ook weer gelijk aan elkaar. Het zijn negen totaal verschillende verhalen welke je wel allemaal een glimlach op je gezicht laten verschijnen en soms zelf een beetje hardop laten lachen (met zo nu en dan een knor). Alle verhalen zijn heerlijk zomers en eigenlijk veel te kort. Na het lezen van een aantal verhalen weet je dat elk verhaal ongeveer 30 pagina’s lang is. Als je lekker aan het lezen bent en je bijna weer 30 pagina’s hebt gelezen, wil je stiekem niet dat het verhaal al afgelopen is, want je wilt niet stoppen met lezen! De haltes van de Romcomnibus zijn eigenlijk te kort.

Alle verhalen hebben de potentie om een langer verhaal (novelle) of zelfs een roman te worden. Zo ben ik heel nieuwsgierig hoe het met de minischaapjes gaat, maar natuurlijk ook met Rens en Nora. Zal Linde haar toekomst vinden in Schotland maar haar knappe kilt dragende Schot? Wordt Else een echte Elsa? Hoe loopt het verhaal van Ella in Praag af? Hoe ziet de toekomst van Maud op Terschelling eruit? Zal Rosa de liefde vinden op het strand? Zal het besluit van Lot vaststaan? Gaat het leven van Loïs voor altijd op rolletjes? Zal Fieke haar leven in balans krijgen?

Elke auteur heeft haar en zijn eigen idee wat een zomers feelgood verhaal is. Door de verschillende stijlen en verschillende soorten verhalen wordt het een mooi geheel. In elk verhaal is een ander soort humor verwerkt wat ook heel goed bij het verhaal past! Ook het point of view verschilt per verhaal, wat zorgt voor een leuke afwisseling.

De karakters zijn in elk verhaal zo geschreven dat je je kan inleven en dat je in die paar 1000 woorden van de hoofdpersonen gaat houden. Elk hoofdpersonage is anders, ondergaat haar eigen reis in de Romcomnibus en komt er sowieso sterker uit! Tijdens het lezen hoor je op de achtergrond misschien nog een schaapje blaten, een doedelzak spelen, het belletje van een restaurant, een bliepje van je telefoon, gezoem van een mug, klik van een camera, een scheepshoorn of een vrolijkdeuntje van de ijscovrouw of een diepe zucht! Als je dat hoort, weet je dat je in de Romcomnibus zit en dat je die voorlopig niet wilt verlaten (ondanks de irritante mug)!

Vervolgens heb ik bij elk verhaal 5 steekwoorden bedacht welke het verhaal verteld zonder dat ze weggeven. Hieronder vind je voor alle negen verhalen de steekwoorden:

Te grazen – Lisette Jonkman
1. Minischaapjes
2. Vriendschap?
3. Oma
4. Zomer
5. Liefde

Enkeltje Schotland – Amber van Huigenbos
1. Auto
2. Zomerjurkje
3. Kilt
4. Liefde
5. Feest

Proefperiode – Audrey Theunissen
1. Juriste
2. IJsjes
3. Drenthe
4. 100 dagen
5. Amsterdam

Ingeprent – Astrid Slootweg
1. 28 jaar
2. Polaroidcamera
3. Praag
4. Avontuur
5. Bier

Summer Special - Brenda Broekhart
1. Zandvoort
2. Piña colada
3. Restaurant
4. Terschelling
5. Familie

Gesmolten – Yvonne Hooge
1. Kaarten
2. IJssalon
3. Vriendinnen
4. Date
5. Strand

Lot beslist – Martin Gijzemijter
1. Datingbureau
2. Yeti
3. Make-over
4. Earl grey
5. Onverwacht

Op rolletjes – Danielle van Helden
1. Vakantie
2. Zussen
3. Schip/boot
4. Rolstoel
5. Onverwacht

En weer uit – Susan Muskee
1. Kamperen
2. Yoga
3. Gelukkig zijn
4. Tent
5. Instagram

Kort gezegd is het een heerlijk boek met acht korte verhalen en een wat langer verhaal over minischaapjes. De Romcomnibus is zeker een must read voor deze zomer. Even heerlijk wegdromen en je begeven in het leven van negen verschillende topvrouwen die de hoofdrollen hebben in deze verhalen. Een belangrijke tip uit de negen verhalen is dat je jezelf moet blijven en jezelf vooral niet moet verliezen. Doe wat je leuk vindt en dan kan je de wereld aan!

Dus ben je opzoek naar een heerlijk feelgood boek met niet één, maar met negen verhalen? Zoek dan niet verder, stap in de Romcomnibus en geniet!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marjanne Scheerhoorn

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.