Prachtige Hommage

Martijn '69 Martijn '69
14 mrt 2021

Sterk boek, geweldig verhaal. Met zijn 620 pagina's een aardige pil, maar zo voelt het niet. Het is geen bladzijde te dik.

Het is een hommage aan Betty en aan haar vader, Tiffany McDaniels moeder en opa dus. Uit een essay wat de schrijfster over dit boek schreef haal ik dat het gebaseerd is op de familiegeschiedenis, maar dat (gelukkig zou ik bijna zeggen) niet alles in het boek echt gebeurd lijkt. Maar de armoede, de struggle, maar vooral de trots van een Cherokee vader en zijn gezin is zo echt als maar kan zijn. (O)pa is namelijk een prachtige figuur, een natuurmens, een ontzettend aardige fijne man die dit geschreven monument zeker verdiend.

Het boek beschrijft de eerste twintig jaar uit het leven van Betty en dat van haar zussen en broers, haar ouders en de onheilstijdingen en het geluk wat op hun pad komt. Dramatische gebeurtenissen in overvloed namelijk.
Ik las eerder ook het debuut van Tiffany McDaniel (hetgeen zich net als dit boek afspeelt in het fictieve Breathed, Ohio) The Summer That Melted Everything - Tiffany McDaniel (2016), een heel ander boek maar ook een erg te gek boek. Hetgeen maar bevestigd wat een veelzijdig en goeie schrijfster Tiffany McDaniel is.

Meer recensies van Martijn '69