No llores amiga
Erg mooi boek, zit veel vaart in en daar hou ik wel van. Daarnaast een interessant onderwerp.
Patricia Engel is de dochter van naar de VS geëmigreerde ouders uit Colombia en schrijft een prachtig verhaal uit verschillende oogpunten over een gezin wat uit elkaar valt doordat de ouders de sprong in het diepe wagen en naar de VS gaan in de hoop op een beter leven.
Ze hebben 1 kind wat in Colmbia geboren is en krijgen in de VS nog twee kinderen. Ze verblijven daar illegaal hetgeen betekent dat mochten ze uitgezet worden ze zelf met hun in Colombia geboren kind terug moeten, maar dat hun in de VS geboren kinderen in de VS moeten blijven en bij pleeggezinnen onder gebracht worden.
Wat volgt is een leven waarin je je veel moet laten welgevallen, blij moet zijn met krappe woonruimte, hard moet werken en hopen dat je betaald krijgt, altijd angstig voor het moment dat je uitgezet wordt en discriminatie door hardvochtige Amerikanen. En daar is het dilemma, in de VS blijven of terug gaan naar Colombia, want is de VS nou wel dat beloofde droomland? Maar ga je terug met twee kinderen die inmiddels alleen de VS als thuis kennen?
Vader en de jongste dochter zitten in Colombia, moeder en de oudste twee kinderen in de VS. De dochter in Colombia is op de vlucht nadat ze uit een jeugdgevangenis is gevlucht, pa heeft het ook niet makkelijk met de situatie.
Boek heeft meerdere prijzen gewonnen en is een mooie mix van leven in Colombia en in de VS geeft een beeld van wat voor leven mensen die naar de VS zijn gegaan voor een beter leven krijgen.