Pretty bizarre

Martijn '69 Martijn '69
3 mrt 2023

Het eerste boek van 2023 zal ongetwijfeld ook het meeste weirde zijn. Een jongen die voor zijn tiende al op buitengewoon ingenieuze wijze drie jonge familieleden om zeep heeft geholpen, zijn broer die honden in brand steekt en kinderen wormen en maden voert, hun vader is een soort rare wetenschapper/medicus die aan de geur van een scheet ruikt wat iemand precies gegeten en of gedronken heeft. Moeder is er direct na de bevalling op een motor vandoor gegaan, komt drie jaar later zwanger van een andere man terug, bevalt en gaat er wederom zsm op de motor weer vandoor.
Pretty bizarre ey?

Frank is 16 jarige freak die graag ontploffingen veroorzaakt en experimenteert met dieren, zijn broer is ontsnapt uit een inrichting en lijkt op weg naar huis. Vader heeft zijn geheimen en ondertussen dwaalt hoofdpersoon Frank over het eiland filosoferend over het bizarre leven en uitleggend waarom dingen gebeurden zoals ze gebeurden.
Bijzonder boek. Bizar, bruut, grof, sadistisch, mysterieus. Er zitten wat mij betreft ook wel een paar mindere stukken in, maar over het geheel genomen wel een… tsja, bijzonder boek. Veel gekker ga ik het niet meer lezen dit jaar denk ik.

Meer recensies van Martijn '69