Zero Saints
Fernando komt in Mexico in de problemen en smeert hem naar de USA. Daar belandt hij in de schimmige wereld van drugs dealen en is hij uitsmijter bij een club.
Ook in de USA komt Fernando al vlot in de problemen als een stel sadisten een vriend van hem in zijn bijzijn eerst van zijn vingers ontdoen en vervolgens onthoofden. Als Fernando niet aan zijn jefe doorgeeft dat die zijn drugsterritorium af moet staan staat Fernando hetzelfde lot te wachten. Buigen of barsten, met je kloten laten spelen of niet. Als er nog iemand die veel voor hem betekend op beestachtige wijze vermoord is weet Fernando het zeker. Maar is dat een slim idee, het opnemen tegen een stel maniakale duivels?
Behalve een drugscene thriller is het ook een boek over wat het met je doet als je je land verlaat en naar de US of A komt. Fernando somt halverwege in één van de korte hoofdstukken op waarom het zo moeilijk is om in de VS een nieuw leven op te (moeten) bouwen, dat je een compleet ander mens moet worden, dingen voor geld moet doen die je thuis nooit zou (hoeven) doen. En hoe je dan langzaam richting criminaliteit schuift. Omdat de gringo wel honderden dollars uitgeeft om zijn hondje te laten trimmen, maar de Mexicaan die zijn rotzooi opruimt of zijn huis schildert afscheept met een fooi.
Al met al een cool bloederig boek over overleven ten koste van alles in een harde wereld.
Minpuntje?
Vrij regelmatig opeens een complete zin/complete zinnen in het Spaans...
Krijg je dit:
He was holding a large knife with nasty teeth, como el que usabami abuela para cortar el pan.
Onoverkomelijk is het niet, maar un poco lastig wel. Al mis je niks van het verhaal als je de Spaanse delen onvertaald laat, dus wat ik zeg, niet onoverkomelijk.