Advertentie

Dit boek leest gemakkelijk weg.
Nienke is gescheiden en heeft door de week de zorg voor haar 6 - jarige zoontje en haar dementerende moeder. Nienke wil haar moeder mee terug nemen naar Italie waar zij vroeger heeft gewoond. Ze boekt een B&B met een kookcursus. Bij haar moeder komen echter gedachten terug en zij gaat op zoek naar haar verleden.
Dit verleden is verstrengeld met een man die op het punt staat een machtige baan te bemachtigen. Hij komt uit een vooraanstaande familie die 'schandalen' in de doofpot heeft gestopt. Journalist Lorenzo bijt zich vast in het verleden en contact toevallig in contact met de moeder van Nienke. Samen vergaren ze stukjes van de puzzel. Dit pakt verrassend uit zowel in positieve zin - Nienke vindt een nieuwe liefde en haar moeder wordt herenigd met haar vroegere hartsvriendin - en in negatieve zin als Lorenzo zijn artikel publiceert en dusdanige harde feiten in handen heeft dat er niet veel in de doofpot gestopt kan worden.
De hartsvriendin van Nienke's moeder draagt ook geheim met zich mee...…. Maar dat lezen we in het volgende boek.

Het boek beschrijft de harde werkelijkheid van dementie. De heldere en minder heldere momenten en hoe deze elkaar zeer plotseling kunnen afwisselen. Hoe herinneringen uit het verleden beter aanwezig zijn dan momenten uit het heden, met alle gevoelens en emoties die hierbij optreden en ontstaan. De moeilijke omgang met dementerenden. Daarnaast zijn de zorgen voor de kinderen van een alleenstaande moeder heel herkenbaar. Dat je je soms in diverse bochten moet wringen om alles gedaan te krijgen. Als je ex dan ook nog je het leven zuur maakt, is dat extra reden om alles op alles te zetten om alle ballen in de lucht te houden.

Reacties op: Souvenir

154
Souvenir - Suzanne Vermeer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners