Wij willen meer! Wij willen meer!
'De Bontebeestenboot gaat vertrekken! Behouden vaart! Schip ahoy!
In De Bontebeestenboot maak je kennis met een bont gezelschap aan vrolijke beesten die allemaal aan boord van De Bontebeestenboot stappen. Sommige werken daar hard, anderen houden zich koest in de kajuit en er zit één beest op de boot zonder geldig kaartje: een verstekeling! Met alle dieren wil je kennis maken, geloof ons maar!
Yes! Dit was echt een boek waar we met smart op zaten te wachten. En dat wachten stelde niet teleur. ZEKER NIET! Wat een parel!
Een boek vol prachtige tekeningen van Yvon van Oel. Net als Het Bontebeestenhotel is ook dit boek weer een lust voor het oog. De teksten van de hand van Stefan Wolters zijn grappig en ontzettend rijk. Alle dieren zijn verwerkt tot een mooie, soms tongbrekende, alliteratie. Zo maak je kennis met de Loopplanklynx, de Ruimrupsen, de Boegbever en de Ankeralpaca.
De Bontebeestenboot is een boek voor groot en klein. Samen kennismaken met een bont gezelschap aan dieren en ondertussen op zoek gaan naar de verstekeling kan al makkelijk vanaf een jaar of zes. Maar De Bontebeestenboot werkt ook nog prima in hogere groepen van de basisschool. De dieren nodigen namelijk uit voor een lesje over alliteraties. Maar het boek 'gewoon' voorlezen in een bovenbouwgroep is ook echt nog een feestje.
Wij hopen nog veel meer bonte gezelschappen van zulks soort. Dus Stefan en Yvon, mochten jullie even geen inspiratie hebben dan hebben wij nog wel wat ideeën. Wat dachten jullie van Het Bontebeestencircus, Het Bontebeestenapartenmentencomplex, De Bontebeestentrein, De Bontebeestenkermis? Zo kunnen we nog wel even doorgaan, hoor. Wij zouden ze allemaal met heel veel plezier promoten in ieder geval.