Ge-wel-dig!
Pjotr, een chagrijnige oude man met een hekel aan kinderen, komt naast Mo wonen. Als er vervolgens na de intocht van Sinterklaas kinderen verdwijnen, weet Mo zeker dat zijn buurman hiermee te maken heeft. Hij gaat op onderzoek uit... Maar of dit zo verstandig is?!
Een nieuw boek van Pieter Koolwijk? Dat betekent voor ons rennen (of huppelen) naar de winkel! Maar toen wij hoorden dat Pieters volgende boek over Sinterklaas zou gaan, gingen onze wenkbrauwen toch een beetje omhoog. Nu is het misschien goed om te weten dat Marjo het type is dat het liefst haar kerstboom al in september opzet (BARBAAR!). Meta daarentegen is team Sint, maar zelfs zij zag een zoetsappig boek over de goedheiligman niet echt zitten. Hmmm... Nou we kunnen alvast één ding verklappen; DAT IS HET OOK NIET GEWORDEN!
Wie stout is... is een rete eng en heerlijk spannend verhaal. Met cliffhangers aan het eind van een hoofdstuk, die ervoor zorgen dat je maar door blijft lezen. En niet geheel onbelangrijk: absoluut niet geschikt voor tere kinderzieltjes! Maar juist een verhaal voor de hoogste groepen van de basisschool. En een boek van Koolwijk zou niet compleet zijn zonder een portie scheldwoorden, dus die zitten er natuurlijk ook in. Maar wat echt wel knap is, is dat het verhaal ook die typische Sintsfeer ademt. Je krijgt zin in pepernoten, gevulde speculaas en chocoladeletters tijdens het lezen. En de illustraties van de hand van Linde Faas (natuurlijk) zijn werkelijkwaar prachtig.
Een bloedstollend en zinderend boek om met een hele groep van te genieten. Samen griezelen, samen niet willen stoppen met lezen en toch ook samen lekker duiken in die Sinterklaassfeer.
Wij weten wat ons volgende voorleesboek gaat worden!
Wij weten wat ons volgende voorleesboek gaat worden!