Een informatief boek over rampen
In ‘De boom die alles zag’ staan allerlei rampen die Nederland in de loop der jaren getroffen hebben: watersnoodrampen, aardbevingen, overstromingen en nog veel meer. Maar de focus ligt niet alleen maar op rampspoed. De heldendaden die er ontstaan en de lering die er uitgetrokken worden, zijn minstens of misschien wel veel belangrijker. Dat maakt dit dus niet per se een heel heftig boek, maar mega-interessant is het zeker.
In dit boek vind je informatie over allerlei rampen groot en klein. Bekende, maar ook heel veel onbekende rampen passeren de revue. Heb jij ooit gehoord van de Nederlandse Titanic? Of de aardappelziekte? Of de Delftse donderslag? Er worden in het boek ook rampen genoemd die niet in Nederland gebeurd zijn, maar die wel een grote impact hebben op Nederland. En dat is gelijk het mooie en interessante aan dit informatieve boek. Een ramp is naar. We gebruiken niet voor niets het woord rampzalig als er iets verschrikkelijks gebeurt. Maar tijdens rampen ontstaan er ook heldendaden. Mensen komen bij elkaar voor inzamelings- en reddingsacties. Uit rampen kan dus iets heel moois ontstaan. En er kan van worden geleerd.
Dit is een boek vol met informatie en bijzondere weetjes. Want wist jij dat de fiets is uitgevonden na een vulkaanuitbarsting? Of kende jij het verhaal van Hendrik Jan Dobbenga? Een gymleraar in Apeldoorn die drie jongens uit een brandend lokaal redde toen er een vliegtuig op neerstortte? Wij kenden het in ieder geval nog niet.
De boom die alles zag is een mooi vormgegeven informatief boek dat een fijn plekje verdient in de schoolbibliotheek.
#langzullenwelezen #kinderliteratuur #liefdevoorlezen #kinderboeken #promotie #lezen #boeken #kinderboeken #onderwijs #bovenbouw #wienietleestisgek #onderwijswereld #middenbouw #kinderboekenweek #informatieveboeken @solo.moos @kluitman