Hartverwarmend en ontroerend boek

Al eerder bespraken wij twee prentenboeken van deze geweldige auteur-illustrator. En hier is nummer drie, wat wederom een pareltje is.

Sem is op zoek naar opa. Als hij hem op zijn zolder vindt, laat opa hem een grote stalen deur zien. Als Sem door de deur gaat, staat hij ineens op het dek van een groot schip. Samen vaart het tweetal naar een dichtbegroeid eiland. Hier heeft opa zijn wandelstok niet meer nodig. Ze vinden een hut en knappen hem op. Ook sluiten ze vriendschappen met allerlei dieren op het eiland. Samen gaan ze op ontdekking, vinden mooie plekken en maken veel plezier. Maar dan vertelt opa dat hij op het eiland wilt blijven, terwijl Sem weer naar huis terug moet.
'O' zei Sem. 'Maar word je dan niet eenzaam?' Opa glimlachte. 'Nee', zei hij, 'dat denk ik niet.'
Het afscheid valt Sem zwaar en de dag na thuiskomst gaat hij direct op zoek naar opa. Maar helaas is hij echt niet meer thuis. En ook de stalen deur is nergens meer te vinden. Gelukkig zal opa altijd in de herinneringen van Sem voortleven.

Een hartverwarmend en ontroerend boek over afscheid nemen van dierbare mensen. Mocht je een boek zoeken over het thema rouw, verlies en/of het missen van een belangrijk persoon, is dit zeker een aanrader. Je voelt de warmte tussen opa en zijn kleinzoon en de emotie als ze elkaar los moeten laten. Wonderschoon gedaan!
De prenten zijn kleurrijk en zitten vol details. Ik heb zelfs de (kleine?) walvis gespot op de pagina wanneer Sem naar huis vertrekt. De tekeningen van het eiland spreken mij erg aan door de felle kleuren.

Na het lezen van drie prentenboeken van Benji Davies, ben ik fan geworden! En momenteel is zijn prentenboek De kleine walvis te koop voor maar €2,99. Dit vanwege de actie Geef een prentenboek cadeau. Ren dus snel naar de lokale boekhandel om dit boek aan te schaffen voor de kinderen uit jouw omgeving vanaf 3 jaar.

Meer recensies van MetaenMarjolein