Rauwe natuur
Tamsin Calidas - Ik ben een eiland
Dit boek gaan we nog heel heel vaak tegenkomen in de toekomst. Waarom? Omdat bijna alles quotebaar is. Echt, sla een random pagina open, plak wat zinnen in Canva en je hebt weer inspirerende content mocht je het nodig hebben voor je instafeed.
Ik ben zelf te onrustig om dit boek goed te waarderen, al denk ik dat ik er de komende tijd nog veel aan terug zal denken.
Waar gaat het boek over?
Deze vrouw uit Londen verhuist naar een klein eiland in Schotland om een boerderij te beginnen. Problemen? Genoeg. Man gaat weg, geen geld, geen eten, haar beste vriendin gaat dood, de gemeenschap moet haar niet, op een gegeven moment wil ze zelfs zelfmoord plegen.
Uiteindelijk sleept haar liefde voor de natuur haar door alles heen. Die beschrijft ze heel mooi, maar daardoor laat ze wel vaak vallen wat ze eigenlijk aan het vertellen was. Erg quotebaar, maar toch.
Ik ben denk ik niet zo'n fan van dit boek als de meeste mensen die het lezen. Het was ook een toptitel in de bieb, je kunt nog zien waar de sticker zat.
Lees dit boek als
- je houdt van de rauwe natuur
- je inzicht wil krijgen in wat er in iemand omgaat die zoveel meemaakt, maar toch trouw blijft aan zichzelf
- je houdt van mooie zinnen (de vertaling is goed!)