Breekbaar
! Lees alle trigger warnings van dit verhaal, het zijn er heel wat & belangrijk dat je ze van te voren kent !
Breekpunt is geschreven vanuit de POV van vier meiden, die ieder hun eigen verhaal vertellen. Deze verhalen komen uiteindelijk allemaal samen door één doel: wraak. Wraak op alle pijn die veroorzaakt is in hun leven. Maar zijn ze bereid om te prijs te betalen die daarbij hoort?
Wat is dit boek een rollercoaster van emoties en gebeurtenissen. Dit is het debuut van de auteur en wat voor één. Fatima bewijst zichzelf als een kundig auteur.
Het zijn vier heftige verhalen, daarom is het belangrijk om de trigger warnings te lezen. Fatima houdt zich niet in en schrijft erg beeldend, waardoor je echt meegetrokken wordt in het verhaal van de meiden. Maar als er onderwerpen zijn die jou triggeren, zou het kunnen dat je dit boek te heftig vindt.
Drie van de vier meiden hebben een andere afkomst en dit uit zich dan ook in buitenlandse woorden of straattaal. De auteur heeft ervoor gekozen om bij deze woorden een legenda te plaatsen op desbetreffende bladzijde. Dit vond ik een interessante keuze, daardoor miste je niet bepaalde uitspraken.
De verhalen van de meiden spelen af in hun eigen gezin, maar door hun vriendschap komen de verhalen uiteindelijk ook samen. Ze maken alle vier verschrikkelijke dingen mee, die in hun ogen vragen om wraak en dat is het puntje waar alles tot connectie komt. Maar dat loopt natuurlijk nooit zoals je van te voren bedenkt.
Het was heftig, mooi en verdrietig om het te lezen. Misschien een beetje toevallig dat het gebeurd bij precies deze meiden die ook bevriend zijn, maar dat maakt voor mijn gevoel niet uit. De dingen die gebeuren in hun leven, gebeuren echt bij mensen thuis en dat is wat echt telt.
Je gaat weer nadenken over hoe de wereld in elkaar steekt en hoe verschrikkelijk het voor mensen kan zijn. Hoe dit vaak zo goed verborgen is dat zelfs je buren of vrienden geen idee hebben.
Breekpunt zet je echt aan het denken. Een verhaal over haat, pijn, verdriet, maar ook vriendschap en een zoektocht naar acceptatie. Ben je op zoek naar een boek dat niet alleen over rozengeur en maneschijn gaat en een verhaal dat echt impact maakt? Een auteur die deze gebeurtenissen durft te beschrijven? Dan is Breekpunt echt iets voor jou.