Veelbelovende fantasy.
Dianthe woont in haar kleine huisje, afgelegen in het bos. Ze is een Fey met de gave om anderen te helen. De mensen komen regelmatig bij haar langs voor haar hulp en verder is ze alleen met haar diertjes. Als een onbekende man bij haar langskomt met de mededeling dat hij haar hulp nodig heeft om de koning te redden, weet ze wat ze moet doen. Ze vertrekt naar het kasteel en doet haar best om de oorzaak en daarmee de remedie te vinden. Echter is dit lastiger dan ze ooit meegemaakt heeft en lijkt haar gave haar in de steek te laten. Lukt het haar om de koning te redden?
×××
Dit is het debuut van Lieze en wat bewijst zij zich als een veelbelovende auteur. De world building is erg sterk, de personages hebben allemaal hun eigen karakter en je leert ze goed kennen. Ik had vanaf het begin al een vreemd gevoel bij een bepaald karakter, maar wat er aan het einde gebeurde was alsnog een enorme plottwist!
Dianthe is een fijn personage om te volgen, ze is lief en doet letterlijk geen vlieg kwaad. Ze doet er alles aan om iedereen te redden, mens en Fey. Ook had ik echt een zwak voor de jongste prins, Terence. Wat een lieverd!
De omgevingen zijn ook heel goed en uitgebreid beschreven, het is alsof je door haar huisje, de bossen en het kasteel heen loopt.
Ik hoop dat een tweede deel snel zal verschijnen, want dit einde... Dat er überhaupt nog een verhaal gaat komen maakt mij heel enthousiast.
Dit zal zeker niet het enige boek zijn dat ik zal lezen van deze auteur. Wat een sterk debuut, petje af. Het was heerlijk om weer in een fantasy wereld te kruipen.
Zoek jij een fantasy verhaal, vol spanning, speciale gaven, opbouwende vriendschappen, interessante personages en een goede verhaallijn? Lees 'Genezer van de troon' dan zeker!
×××