4,5/5* Heerlijk afwisselend!

Mieke Schepens Mieke Schepens
3 mrt 2020

Uit alle verhalen spreekt liefde voor het Waddengebied: het wad, het strand en de eilanden. Maar het gaat vooral over mensen...

“De zomer had een grote invloed op het leven van hun hele gezin, al is haar nooit precies verteld wat er toen gebeurd is. Het is nu tijd dat ze gaat uitzoeken wat het echte verhaal van dat jaar is.”

Achter elke bijdrage lees je een stukje over de auteur zelf waardoor je meer te weten komt over hem of haar.
Ondanks dat het soms een debuut betreft is ook dát verhaal zeker de moeite van het lezen waard en maakt benieuwd naar meer verhalen van deze auteur.

“Nu en dan draag ik buien van moedeloosheid met me mee. Ik bevrijd me ervan door ze weg te spoelen met vrijuit stromende tranen. Zo worden nare gedachten opgeruimd.”

De verhalen zijn verschillend van aard; je leest de ene keer een roman om daarna weer een thriller te lezen. Hier en daar krijg je een brok in je keel van ontroering of wil je het uitschreeuwen van boosheid. Deze afwisseling is prachtig!

“Elk mens heeft een verhaal, maar al die verhalen spoelen aan in zijn hoofd, stranden in zijn gedachten. Hij had gehoopt alles los te kunnen laten door de rust op de zoeken. Hij houdt er niet van als mensen net doen alsof hij niet bestaat.”

Deze verhalenbundel is uitermate geschikt om zo nu en dan een verhaal uit te lezen, de bundel even weg te leggen en de volgende dag of later een volgend verhaal uit te lezen.
Ikzelf ben dol op de Nederlandse kustgebieden en de zee én het lezen van verhalen in diverse genres en heb werkelijk kunnen genieten van de diversiteit in ‘Aangespoelde verhalen’.

Meer recensies van Mieke Schepens