Bijzonder verhaal, van een bijzondere vrouw, in een bijzondere tijd op aarde
Door toeval ben ik in 2020 antwoorden tegengekomen van Christina von Dreien (haar pseudoniem) op essentiële levensvragen. Hiervoor heb ik de aard van de mensheid als proefondervindelijk deelnemer leren kennen uit diverse filosofieën, de Christelijke bijbel, spirituele teksten, verhalen en het leven zelf.
Christina’s alleenstaande moeder, Bernadette von Dreien, heeft haar bijzondere geboorte en buitengewone kindertijd vastgelegd in twee wijdverspreide uitgegeven boeken. Eenmaal volwassen zoekt Christina zelf de publiciteit op om de mensheid te helpen herinneren, wat zij niet vergeten is, dat onvoorwaardelijke liefde onze broncode en geboorterecht is.
Ondertussen (eind 2022) is dit haar derde boek. En haar vreemde verhaal snijdt zoveel hout dat ik haar volg. Haar nieuwe onvoorstelbaar mooie wereld zie ik steeds meer oplichten achter de façade van wat we tot nu toe als de werkelijkheid beschouwen.
Ik vind deze jonge vrouw, als tweeling geboren in 2001 Zwitserland, wél een bijzondere vrouw door haar lef om een verhaal te vertellen waarbij je met je oren staat te klapperen en je hart vertelt dat dit een waar verhaal is. Zij zegt dat ze niet bijzonder is. Een van de vele millennials wiens bewustzijn niet versluierd is (geraakt) en zich nog alles kunnen herinneren. Zij vindt zichzelf helemaal niet buitengewoon. In mijn idee is Doornroosje klaarwakker. Nu wij nog.
Deze paperback is een compact gestructureerd boekje gevuld met heldere bewoording over de aard van de mensheid, wat er momenteel aan de hand is, welke vrije keuze ons staat te wachten, wat er gaat komen en hoe we het best kunnen meebewegen. Dan word je duidelijk gemaakt welke geesteshouding noodzakelijk is om ons te bevrijden uit het juk van angst, pijn en het schadelijk handelen. Die geesteshouding noemt ze de ‘ongehoorzaamheid van de liefde’.
Op de cover lees je aan de hand van de titel en ondertiteling wat ze de nieuwsgierig geïnteresseerde lezer gaat vertellen. Uit de inhoudsopgave haal je de rode lijn van haar visie. Op een grijze proloog pagina lees je een samenvatting als een goede-wens-gedicht of een alchemistische spreuk. Ik vond de tekst prachtig en geef hieronder de eerste alinea als ‘teaser’ weer:
“Als een mens op liefde is afgestemd, zal hij zichzelf of andere levende wezens nooit schaden, want liefde steunt en beschermt het leven altijd.
Als van een liefdevol mens wordt verwacht of geëist dat hij anderen kwaad doet, kan hij niet gehoorzamen. Deze geesteshouding zou je de ‘ongehoorzaamheid van de liefde’ kunnen noemen.”
Mensen die (al) vrij en onverschrokken voor de liefde gaan noemt Christina lichtwerkers. Tegenwoordig in de 21e eeuw hoef je dus geen Mandela meer te zijn om te zijn zoals je in wezen bent, maar ligt de invulling van liefdesuiting en bijdrage in ieders kleine of grote hand/hart/bewustzijn.