Prachtige New Adult serie
Livia heeft een moeilijke jeugd; haar moeder is alcoholist en op school wordt ze flink gepest. Gelukkig is daar de ongrijpbare mysterieuze Tommy, die het voor haar opneemt en haar beschermt. Ze sluiten vriendschap. Zolang hij in haar buurt is, voelt ze zich niet alleen veilig maar durven de pestkoppen ook niets te doen. Tommy is stoer, een echte bad guy en voor niets en niemand bang. Maar alleen bij Livia, kan Tommy zijn zachte lieve zorgzame kant laten zien. Hun vriendschap blijft gedurende hun hele middelbare school periode. Dan verandert hun vriendschap in een liefde, die beiden al die jaren al voelden maar niets mee deden. Terwijl Livia gaat studeren, wordt Tommy steeds verder opgeslokt door het duister. Waar het eerst nog bij relatieve onschuldige zaken bleef, raakt Tommy nu betrokken bij de onderwereld. Livia beslist dat ze wil leven in het licht en niet in de duisternis en verbreekt de relatie. Maar wanneer Tommy nergens anders naar toe kan vluchten, opent ze niet alleen haar huis maar ook opnieuw haar hart voor hem. Want is het leven in het licht wel wat ze echt wil?
Tommy & Livia is geschreven vanuit Livia’s standpunt. Er is aan het eind een hoofdstuk geschreven vanuit Tommy. Dit is wel prettig omdat je voor het eerst een beter kijkje krijgt in wat er in Tommy’s hoofd rond gaat. Hier ben ik echt nieuwsgierig naar. Het verhaal slokte me direct op. Livia’s jeugd, haar moeder, het pesten; je voelt en leeft echt met haar mee. Je voelt haar onzekerheid en angst. Je maakt haar ontwikkeling over de jaren mee; hoe ze opgroeit van angstige onzekere tiener naar een volwassen vrouw met een groot hart dat altijd voor Tommy blijft kloppen, ook tijdens haar andere relatie. Het verhaal heeft een fijne krachtige opbouw gecombineerd met spannende en lieve momenten. De schrijfstijl is vlot en heel goed leesbaar. Voor een korte novelle vind ik er voldoende diepgang inzitten. Toch denk ik dat dit verhaal nog beter tot zijn recht zou komen als een volledige roman.
Wat een geweldig verhaal is Tommy & Livia. Het is een boek in een nieuwe style; new adult met een vleugje dark romance. Anders dan wat we van Marli Elisa gewend zijn, maar wat een goede keuze is dit geweest. Als je begint in Tommy & Livia kunt je het niet meer wegleggen voor je het uit hebt. Ik heb van het begin tot het eind intens genoten. Het verhaal heeft een mooie krachtige opbouw. Je leert vooral Livia heel goed kennen en leeft met haar mee. De cliffhanger is spannend en ik kijk ontzettend uit naar deel 2 van de Geen Angst serie. Gelukkig komt deze al eind dit jaar uit.
Van Marli Elisa ontving ik dit prachtige recensie exemplaar. Ontzettend bedankt.