Vlotte feelgood
Jessie van Dam werkt voor Mama en meer. Voor haar werk begeeft ze zich in de wereld van social media en influencers. Voor haar persoonlijk is deze wereld niets, maar het mengt zich in haar privé leven wanneer het leegstaande huis naast haar nieuwe bewoners krijgt; Lisa en Bram. Lisa is momfluencer en brengt haar dochtertje Rosalie in beeld. Jessie vind dat ze letterlijk alles voor de bühne doet. Ze maakt bovendien veel lawaai en eigenlijk is het antipathie op het eerste gezicht. Plotseling gaat ze zelf door toedoen van de nieuwe buren zelf viraal en moet ze er knetterhard voor knokken zich op haar werk te bewijzen.
Voor de bühne leest lekker vlot en makkelijk weg. Ik zat direct in het verhaal en Jessie is een sympathiek hoofdpersoon en komt heel geloofwaardig over. Haar ontwikkeling en hoe ze in het leven staat wordt goed weer gegeven. Bram leren we beetje bij beetje beter kennen en hij blijkt het tegendeel te zijn van Lisa die het algemene plaatje van influencer lijkt te bevestigen.
De spanning tussen Bram en Jessie is er van het begin, terwijl Jessie ook aan het daten is met een superleuke man. Dat geeft een extra laagje spanning aan het verhaal. Het verhaal toont de waarde van eerlijk zijn en trouw aan jezelf blijven. Ook mag een flinke dosis humor en romantische spanning niet ontbreken.
Voor de bühne is een heerlijk vlot leesbaar feelgood tussendoortje. Het toont een inkijkje in een van de bekendste beroepen momenteel, influencer, gecombineerd met het oudste gevoel allertijden: de liefde.