Bijzonder verhaal
Annefleur droomt over een vrij en blij leven. Alles is leuk en ze heeft genoeg te vertellen. Maar de realiteit is anders. Haar baan is verschrikkelijk en haar vriend Lars is wel leuk… Soms. Maar ze blijft hoop hebben op een ander en leuker leven, alleen zit Annefleur nogal vastgeroest. Tot ze een reis wint naar Egypte en doet Annefleur de ultieme poging om zich los te maken van haar saaie leven. Maar gaat het haar lukken?
Het verhaal is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, wat op zich niks bijzonders is. Maar het gebruik van die hoofdstukken zijn wel bijzonder. Ik vond dat zelf ook best verwarrend en had in het begin het idee dat ik een boek zat te lezen wat niet klopte ofzo. Maar na het eerste hoofdstuk snapte ik de logica en kwam ik er wel in. Wel denk ik dat de flashbacks gedurende de rest van het boek duidelijker aangegeven hadden kunnen worden, wat de beleving van mij als lezer had verbeterd.
Afgezien van het begin heb ik zeker van het boek genoten. De schrijfstijl, de humor en de herkenbare gebeurtenissen waren zeer vermakelijk en prettig om te lezen. Soms wel heel naïef en een tikje onrealistisch, maar de wendingen en het plot waren zeker heel verrassend en maakten heel veel goed. Ik heb me dan ook zeker niet verveeld met het boek en deed me vooral realiseren dat heel veel mensen op den duur vastgeroest zitten. Op dat vlak was het zeker een eyeopener, en wat mij betreft een leuk boek voor tussendoor.
3.5 Ster