Leuk en spannend boek

Readingwithmissmir Readingwithmissmir
21 mrt 2024

Dani heeft haar ultieme vakantie geboekt: een rondreis door Botswana inclusief met safari. Samen met haar man en twee dochters reizen ze af naar Botswana, waar Dani ook in oog komt te staan met haar jeugdliefde Liam. Hij blijkt hun gids te zijn tijdens hun safaritocht. Nick, Dani’s man, herkent Liam ook en dat zorgt gelijk al voor de nodige spanningen. Bij Dani komen steeds meer herinneringen naar boven van vroeger, maar klopt het wel wat ze zich herinnert?

Het boek begint met een spannende proloog, waarbij de auteur gelijk je aandacht heeft. En eigenlijk zorgt Anita ervoor dat het verhaal je aandacht blijft vasthouden. Dat komt mede door de haar schrijfstijl, het leest prettig en vlot en is heel toegankelijk. Maar de spanningen tussen het gezin en Liam zijn voelbaar wat nog weer voor een extra dimensie zorgt.

Naast de treffende beschrijvingen van de omgeving zijn ook de personages goed uitgewerkt. Dani, die nu weer opeens oog in oog met haar jeugdliefde staat en de nukkige Nick die niet blij is met het feit dat ze uitgerekend Liam als gids hebben gekregen. De twee dochters voelen ook de stemming van hun ouders en hebben de heerlijk typerende karaktertrekjes zoals het goede puberdochters betaamt. Ik kon mij dan ook goed vinden in de personages en voelden ook herkenbaar.

Het verhaal zit goed in elkaar en kent diverse plotwendingen waardoor de spanning continue aanwezig blijft. Tussendoor krijg je nog het dagprogramma van de safari voor geschoteld, wat een leuke aanvulling is op het verhaal. Ik heb erg genoten en ik vloog er dan ook doorheen, leuk vond ik ook de setting; safari in Afrika. Tot slot heeft de auteur mij verrast met de ontknoping die ik niet echt zag aankomen.
Conclusie: Leuk en spannend boek, met onverwachte verrassingen. Maar ook met een vleugje liefde.

Meer recensies van Readingwithmissmir