Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Bijzonder boek

Missmir 10 juli 2024
Alles tussen tijd hangt met elkaar samen, het verleden, heden en de toekomst. Want is tijd nou eigenlijk? Het meetbaar maar niet tastbaar. Luc heeft een roman geschreven met daarin twee verschillende verhalen. Eentje speelt zich af in de zestiende eeuw in Italië, een tijd waarin de paus en de katholieke kerk het voor het zeggen hebben. Het andere gaat over Mauro, in de huidige tijd. Maura is een hogeschooldocent met een trauma waar hij jaren na dato nog steeds mee worstelt.

Luc heeft een bijzonder boek geschreven en het is er eentje die je lang zal bij blijven. Het verhaal in het verleden is een dramatisch en verschrikkelijk triest. Je volgt Misa, zij groeide op in groot gezin maar door experimenten van haar vader verliest zij een groot deel van haar familie. Maar daarmee houdt de ellende niet op voor Misa. Als lezer waan je je in ook in de wereld van Misa, de politieke spelletjes en de schijnheiligheid. Ook het gevoel dat vrouwen bezit zijn en niks te vertellen hebben sijpelt door.

Het verhaal over Mauro is op het eerste gezicht gewoon en alledaags. Een man met een gezin en een baan als docent. Maar je merkt al snel dat het schijn is, er iets raars aan de hand. Alleen kun je er niet gelijk achter komen waardoor dat nou komt. In dit verhaal komt de spanning meer door mysterie en het niet weten. Beide personages zijn goed uitgewerkt en voor beiden voel je een verbinding en een empathie. Wel veel uiteenzettingen over gebeurtenissen en gedachtes van de personages, ook de historie en filosofie komt veel aanbod. Soms misschien iets te veel naar mijn mening. Maar het is een bijzondere en mooie roman, waarin veel dingen gebeuren. En als lezer kun je er veel uit leren want het laat je ook nadenken

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Missmir

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.