Op de vlucht
Laura is op de vlucht. Hoewel haar leven hiervoor zo goed als perfect was, heeft ze er toch voor gekozen om weg te rennen. Ze was bezig met een studie psychologie, een goede band met haar ouders en een leuk vriendje. Maar wat is er gebeurt dat ze dit besluit heeft genomen? En was het wel de juiste keuze.
Michelle neemt je gelijk mee in het boek door je samen met Laura te laten vluchten. Daardoor is er gelijk een bepaalde spanning aanwezig waardoor je als lezer wil doorlezen. Je leest over de inspanningen en de twijfelende gedachtes van Laura of ze wel of niet de juiste keuze gemaakt heeft. Deze belevenissen worden afgewisseld met verhalen uit het verleden, zodat je Laura en haar familie beter leert kennen. Deze manier van vertellen zorgt ervoor dat Michelle je steeds een klein beetje informatie geeft waardoor je als lezer wil doorlezen om het hele verhaal te weten.
Wel vond ik de keuzes die Laura maakte niet passen bij haar leeftijd, maar eerder bij iemand van 15/16 jaar. Ook de herhaalde woorden en zinsopbouw, gaven soms een versterkend effect maar waren vaker wat afleidend. Het einde vond ik verrassend en ook een mooie afsluiter. Kortom, ik vond het een knap debuut en een leuk boek om te lezen.