Voor ik je loslaat
Prachtig geschreven boek. Ben zelf werkzaam binnen een oncologische afdeling en vond het ziektebeeld goed beschreven. Eierstokkanker staat bekend als de 'silent killer', en in dit boek wordt goed beschreven wat dit inhoudt. De behandeling (chemotherapieen en operatie) zijn zwaar en dit komt goed tot uiting in het boek. Ook de meest voorkomende complicaties van mn de chemotherapieen zijn goed beschreven en heel herkenbaar.
Het laat zien met welke emoties je te maken krijgt, en als je ook nog een alleenstaande moeder bent van een tienerdochter met een sociale angststoornis en een zeer klein sociaal netwerk, loop je tegen vele problemen aan. En de emoties van de dochter niet uit te vlakken. Zij moet dealen met haar stoornis en ook met het feit dat haar moeder erg ziek is en zal komen te overlijden.
Dat een verpleegkundige haar en haar dochter in huis neemt om voor te zorgen gaat wel wat ver, maar het geeft wel aan de empathie die er wederzijds is tussen patient en hulpverlener. Een aanrader om te lezen.