Advertentie

Het Parfum is opgedeeld in vier delen. Het eerste deel gaat voornamelijk over het opgroeien van Jean-Baptise Grenouille. Hij wordt door anderen ervaren als een persoon om te vermijden, die anders is dan de anderen. Het begint al met zijn geboorte waar al duidelijk is dat hij niet ruikt zoals andere zuigelingen. Jean-Baptise Grenouille heeft een opmerkelijk reukorgaan en telkens hij een nieuwe geur ontdekt gaat hij er achteraan.

In het tweede deel verlaat Jean-Baptiste Grenouille Parijs om zich naar het zuiden te begeven. Daar wil hij nieuwe technieken leren hoe je nog geuren kunt onttrekken en bewaren.

Aangezien Jean-Baptiste Grenouille geen eigen geur heeft, gaat hij in het derde deel verder op zoek naar het perfecte parfum die hem in staat stelt een eigen geur te hebben. Hij perfectioneert nog verder zijn methodes om geuren te bewaren zodat hij het ultieme parfum kan creëren.

Ondanks dat ik de film gezien had voor het lezen van het parfum, was dit boek toch een pageturner. Ik kon niet stoppen met lezen aangezien ik altijd wou weten hoe het verder zou evolueren. Geuren worden er overvloedig en uitgebreid beschreven. Top boek, beter dan de film alvast.

In het vierde deel gaat Jean-Baptiste terug naar Parijs voor de conclusie.

Spijtig dat deze topper niet als e-book beschikbaar is want ik miste echt wel mijn klok bovenaan, want éénmaal in het verhaal verdween tijd en ruimte compleet. Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel keer ik bovenaan het boek heb gekeken om de tijd af te lezen omdat ik de tijd volledig uit het oog verloren was om dan op te merken dat die er niet stond. Ook miste ik mijn backlight voor het kunnen verder lezen in de nachtelijke uurtjes.

Reacties op: Het parfum

1522
Het parfum - Patrick Süskind
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99
E-book prijsvergelijker