Advertentie

De minnares is een psychologische thriller die stelselmatig de spanning opbouwt. Het verhaal zit heel goed ineen. Aan het aantal bladzijden zag ik dat het verhaal op het einde liep, maar had geen idee hoe de vork aan de steel zat noch welke richting het uit zou gaan.

In de minnares wisselen de hoofdstukken zich af vanuit het standpunt van 3 hoofdpersonages. We maken kennis met Emma die een verkoopster in een klerenwinkel is. Aan de hand van flashbacks kom je meer te weten over Emma haar verleden. Deze wisselen af met het heden waar ze voornamelijk contact heeft met haar collega's en haar baas Jesper Orre.

Het tweede personage waar je kennis mee maakt is Peter. Hij is een politie inspecteur die een moord onderzoekt in het huis van Jesper Orre. Ook van Peter kom je meer te weten over zijn leven in het heden die voornamelijk uit politie onderzoek met collega's bestaat en over zijn verleden aan de hand van flash backs.

Het derde personage is Hanne. Zij is een gedragsdeskundige en wordt bij het onderzoek gehaald omdat de moord vele gelijkenissen vertoont met een onopgeloste moord van 10 jaar geleden waar Hanne ook aan meegewerkt heeft. Je komt ook meer te weten wie Hanne is, wat haar verleden is en hoe het met haar relatie gesteld is.

Ik vond het alvast een zeer spannende thriller waar ik meermaals op het puntje van mijn stoel heb gezeten.

Reacties op: De minnares

275
De minnares - Camilla Grebe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker