Een cosy fantasy voor kattenliefhebbers

Myfridayreads Myfridayreads
13 mrt 2026

Dit boek is een must read als je van katten en cosy fantasy houdt!

Als kattenliefhebber heb ik zo genoten van dit boek! Heather Fawcett schrijft ontzettend beeldend waardoor je alles voor je zag als een grote film. Het speelt zich af in een knusse omgeving een winkelpand/kattenopvang. Waarbij naast de katten betoveringen en spreuken centraal staan. Het verhaal bouwt zich rustig op, waardoor je de personages goed leert kennen.

De trope grumpy x sunshine komt goed tot zijn recht. De magiër Havelock moet in het begin niks van de kattenopvang hebben die in zijn pand aanwezig is. Hij is chagrijnig tegen de eigenaresse de wel gestructureerde (lijstjes makende) Agnes. Eigenlijk is zij het tegenovergestelde van Havelock. Hoe georganiseerd zij is hoe ongeorganiseerd en chaotisch de magiër Havelock is. Toch leren ze elkaar in het boek steeds meer te accepteren en te respecteren en begint er een klein vonkje te ontstaan.

Daarnaast vond ik dat er ook een kleine boodschap in verworven was namelijk het goede in ieder zien en ze ook een tweede kans geven. Agnes ziet namelijk het goede in iedereen en in haar katten. Een eigenschap die in dit boek goed tot uiting kwam.

Ik kon zo genieten van alle verschillende katten en hun karakters. Ieder kwam mooi tot zijn recht en kreeg een plekje in dit boek!

Ben jij een kattenliefhebber houd je van fantasy dan moet dit prachtige boek met sprayed edges wel in je kast komen!

Zomer en Keuning bedankt voor dit prachtige recensie exemplaar! Ik heb er van genoten.

Meer recensies van Myfridayreads