Wauw prachtig boek!

Myfridayreads Myfridayreads
12 mrt 2026

Ik moest even bijkomen van het einde voordat ik mijn review kon schrijven. Zoveel gevoelens die kwamen kijken bij dit boek.

Het boek zit vol met emotie, passie en vooral voelen wat je voelt. Beslissingen maken en vinden wie je bent. In de loop van tijd verander je als persoon en kan je de essentie van wie je bent kwijt raken.

Dit gebeurt bij Gemma. Ze neemt een beslissing en hierdoor verandert haar kijk op alles. Vooral als ze Boreas ontmoet een vreemde. Acht intense dagen, acht dagen waarin Gemma verandert en nadenkt over wat ze wil in haar eigen leven. De grote vraag als lezer is wat gebeurt er na die acht dagen.

Chantal van Gastel heeft een boek geschreven dat als een dijk staat! Vertelt uit de perspectieven van Gemma en Boreas. Het boek zit vol met gedachten die beiden hebben op het moment van een gebeurtenis. Waardoor ik als lezer mij zo goed kon verplaatsen en kon begrijpen wat ze dachten. Er zitten de nodige 🌶️ in.

Voor Gemma is het een verboden liefde. Ik leefde zo mee met haar de schuld die zij voelde. De continue gedachtengangen en zichzelf aan de kant zet voor wat ze echt wil.

Boreas die haar ziet. Die haar alle liefde geeft die ze misschien nooit heeft gehad. Die haar een spiegel voorhoudt, zodat ze weer meer van zichzelf leert te houden. Zodat ze ziet wat een prachtige en daadkrachtige vrouw ze eigenlijk is.

Wauw Chantal! Dit boek is zoals je het aan het einde al beschrijft een rollercoaster. Eentje waarvan je niet wil dat die stopt. Je wil niet dat het verhaal van Gemma en Boreas tot een einde komt.

Ik kan dan ook niet wachten tot het zomer is, want ik wil weten wat er gebeurt na die acht jaar. Vooral met dit einde!

Meer recensies van Myfridayreads