Prachtige fantasy met hints naar Beauty and the Beast
‘Ik hou van verhalen. Ik hou ervan om personages en hun avonturen te leren kennen. De keuzes die ze maken.’
De schrijfster creëert een prachtige fantasy wereld waar vier goden heersen. In dit boek lees je meer over Noordenwind een van de heersers en maak je kennis met de Westenwind waar in oktober het boek van uit komt bij @uitgeverijcargo. Er wordt een rijk beschreven met geesten, doden en duiveldolers wezens die de zielen van mensen eten. In het rijk van de Noordenwind is het koud en ijzig hij is immers de heerser van het dodenrijk.
Het boek gaat over de sterfelijke Wren die de plek van haar zusje inneemt als die wordt uitgekozen als bruid voor de Noordenwind. Hij heeft een bruid die zich wil opofferen om de schaduw een magische afscheiding tussen de mens en het dodenrijk te versterken. Wren zal echter niet zonder strijd ten onder gaan.
Dit boek leest zo weg elke keer als je het gevoel hebt dat het verhaal wat trager begint te worden gebeurd er iets waardoor je het boek niet weg kan leggen. Het is spannend tot het laatste moment, je weet niet welke keuzes Wren gaat maken namelijk. Wren die in de knoop zit met haar gevoelens en deze niet altijd durft te accepteren. De schrijfster beschrijft zo mooi hoe beiden personages zich alleen voelen in een wereld en elkaar weten te vinden en de ontsluimende liefde tussen Wren en de Noordenwind. Het boek bevat zeker aspecten van het sprookje Belle en het Beest, die ik erg kon waarderen.
Ik kijk uit naar deel 2 waarbij de Westenwind een rol speelt!
Ik kijk uit naar deel 2 waarbij de Westenwind een rol speelt!