Leuke wereldbouw, het verhaal was ietwat chaotisch
In Falco in de gestolen Stympha’s heeft Nienke een interessante wereld neergezet. De verschillende gebieden die werden bevolkt waren goed uitgewerkt en verschilden duidelijk van elkaar. In plaats van voor klassieke rassen te kiezen zoals je vaak in high fantasy-verhalen ziet, heeft zij zelf volkeren bedacht en deze waren goed neergezet.
Er zit genoeg actie om het verhaal om te willen blijven doorlezen – soms misschien iets te veel waardoor er wel heel erg veel gebeurde. Wanneer ze tegen problemen aanliepen, werden deze altijd vrij gemakkelijk opgelost. Dat was jammer. Falco en zijn beste vriend zijn best aardig uitgewerkt, maar er was zo’n breed scala aan bijpersonages dat die eigenlijk maar nauwelijks uit de verf kwamen en daardoor het verhaal daardoor soms wat wankel droegen. Ze hadden duidelijk een functie, maar soms leek het ook wel alsof ze alleen voor die functie waren ingezet en als hun rol was uitgespeeld dan konden ze weer van het toneel verdwijnen en waren de volgenden aan de beurt. Dit zorgde ervoor dat het verhaal soms een beetje chaotisch op me overkwam.