Genieten!!!!

Natasja (Tazzy) J. Natasja (Tazzy) J.
5 mrt 2021

Cathinca van Sprundel - Ellowyns toren

Merryns broer moet naar het verloren domein, om zichzelf te bewijzen, wil hij koning worden. Boosaardige mensen, willen voorkomen, dat hij op de troon komt. Zijn zus besluit om hem te gaan zoeken. Haar broer moet een wonder vinden, anders kan hij de troon niet bestijgen. Merryn komt in het verloren domein bijzondere wezens tegen. Vooral de pratende eend, vind ik echt helemaal geweldig. Ze staat plotseling tegenover een betoverde toren. Wat ze daar in vindt, zal haar leven voor goed veranderen. Ze moet kiezen tussen haar eigen geluk en dat van anderen. Een moeilijke keuze. Zal ze het juiste doen?

Een prachtig verhaal, vol met magie. Mensen van hetzelfde geslacht, die verliefd worden. Dat is echt zo van deze tijd. Ook zit er een personage in, die aangesproken wil worden met o.a: Gij. Normaal, vindt ik dat irritant lezen. Maar deze keer totaal niet, het is zo geschreven, dat het toch vlot doorleest. Maar dat is ook helemaal van deze tijd, dat je aangesproken wordt, hoe je wilt. Genderneutraal etc.

De hoofdstukken zijn niet te lang. Het verhaal is zeer origineel en behoorlijk duister. Het is een verhaal over keuzes maken, je zelf verdedigen tegen onrecht en vriendschap.

Je volgt een aantal personages. Het is heel duidelijk, wie er aan het woord is en bovenaan elk nieuw hoofdstuk, staat de naam van het personage, waar je over gaat lezen.

Ik ben dol op de eend, maar het katje heeft ook een plekje in mijn hart verovert.

Het leest lekker vlot. De schrijfstijl leest erg fijn en je vliegt door het boek heen. De cover vind ik ook erg mooi. Het is net alsof dit een personage is, ze komt tot leven. En je weet precies wie ze is. De beschrijving klopt.

Het boek krijgt van mij 5 sterren, omdat ik hem bijna in een ruk heb uitgelezen. Het smaakt zoals altijd, bij deze auteur naar meer! *****.

Meer recensies van Natasja (Tazzy) J.